Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

MIG: Αυτά είναι τα δάνεια που ελκύουν το ενδιαφέρον της αγοράς - Ο πήχης πάνω από τα 420 εκατ. ευρώ

MIG: Αυτά είναι τα δάνεια που ελκύουν το ενδιαφέρον της αγοράς - Ο πήχης πάνω από τα 420 εκατ. ευρώ
Πως αναδιάρθρωσε η Πειραιώς τα δάνεια της μητρικής του ομίλου
Σε αναδιάρθρωση του συνόλου των δανείων της MIG, μητρικής του ομώνυμου ομίλου, προχώρησε στο τέλος της περασμένης χρονιάς η Τράπεζα Πειραιώς, κάνοντας το πρώτο βήμα του σχεδιασμού μείωσης του χρηματοδοτικού της ανοίγματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πειραιώς δεν περιορίστηκε στην αναχρηματοδότηση των δύο ομολογιακών δανείων, που έληγαν στις 23 Οκτωβρίου με τη διάρκειά τους να παρατείνεται ως τις 24 Δεκεμβρίου, αλλά αναδιάρθρωσε το σύνολο των δανείων της MIG, ύψους 549 εκατ. ευρώ, συνάπτοντας πρόσθετες συμβάσεις ενεχυρίασης.
Ειδικότερα η αναδιάρθρωση περιλαμβάνει την αναχρηματοδότηση δύο κοινών ομολογιακών δανείων, ανεξόφλητου υπολοίπου 142,5 εκατ. ευρώ και 86,25 εκατ. ευρώ. Η περίοδος αποπληρωμής τους παρατείνεται ως την 30η Ιουνίου 2020.  Ταυτόχρονα τροποποιήθηκαν οι όροι του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου, ανεξόφλητου κεφαλαίου 295 εκατ. ευρώ, με παράταση της περιόδου εκτοκισμού ως την 31η Ιουλίου 2020.
Επιπρόσθετα, συνήφθησαν πρόσθετες πράξεις στις συμβάσεις ενεχυρίασης μετοχών και νέες συμβάσεις προς εξασφάλιση των απαιτήσεων. Η Τράπεζα Πειραιώς έχει, πλέον, ενέχυρα διαφορετικής τάξης επί του συνόλου των μετοχών Vivartia και Attica Group, που κατέχει άμεσα και έμμεσα η MIG, για την εξασφάλιση του συνόλου των απαιτήσεών της, συμπεριλαμβανομένου και του αλληλόχρεου λογαριασμού πίστωσης.
Με τη συμφωνία η MIG δεσμεύεται να εξασφαλίσει, ως την 31η Ιουλίου 2021, είτε μια συμφωνία αναχρηματοδότησης του συνόλου του δανεισμού της, είτε να προχωρήσει στη διάθεση ενός ή περισσότερων περιουσιακών της στοιχείων για να αποπληρώσει μέρος ή το σύνολο των υποχρεώσεών της προς την Πειραιώς.
Στο παραπάνω πλαίσιο η μεν MIG ετοιμάζεται να ανοίξει διαδικασία για την πώληση της Attica, έχοντας αναθέσει στην UBS τη διερεύνηση της αγοράς, η δε Πειραιώς εξετάζει μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από Emma Capital και Comer Group, την οποία αποκάλυψε το Bankingnews.gr να προχωρήσει σε διαδικασία πώλησης των δανείων της MIG.
Στελέχη της τράπεζας εκτιμούν ότι η αξία των εξασφαλίσεων των παραπάνω δανείων είναι αρκετή προκειμένου να επιτευχθεί αποπληρωμή δανείων άνω των 420 εκατ. ευρώ, θέτοντας έμμεσα και το ελάχιστο όριο προκειμένου να μπει σε συζήτηση για την πώληση ή μια αποτελεσματική για την απεμπλοκή αναχρηματοδότηση των δανείων της MIG.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης