Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή πτώση στο πετρέλαιο καθώς αναμένεται αύξηση της προσφοράς - Στο -2,15% και τα 63,20 δολ. το Brent

Ισχυρή πτώση στο πετρέλαιο καθώς αναμένεται αύξηση της προσφοράς - Στο -2,15% και τα 63,20 δολ. το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε απώλειες της τάξεως του -2,84%
Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε σήμερα Τετάρτη (22/1) το πετρέλαιο, μετά από τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας ότι τα παγκόσμια αποθέματα θα καταγράψουν περαιτέρω άνοδο μέσα στους επόμενους μήνες.
Συγκεκριμένα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2020 για το Brent υποχώρησε κατά -2,15% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,20 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2020 για το αμερικανικό αργό σημείωσε πτώση της τάξεως του -2,84% στα 56,72 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας εκτιμά ότι η αγορά ενέργειας θα εμφανίσει πλεόνασμα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, γεγονός που αναμένεται να ασκήσει περαιτέρω πιέσεις στις τιμές του «μαύρου χρυσού», κυρίως λόγω της αυξημένης παραγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Image
Οι εξαγωγές πετρελαίου στα επτά πιο παραγωγικά πεδία των ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθούν κατά 22 χιλ. βαρέλια ημερησίως τον Φεβρουάριο του 2020, στα 9,2 εκατ. βαρέλια συνολικής ημερήσιας παραγωγής, γεγονός που μπορεί να ωθήσει την παραγωγή της χώρας σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα.
«Βλέπω μία αφθονία στον ενεργειακό εφοδιασμό όσον αφορά το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο», δήλωσε ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, Fatih Birol, τονίζοντας ότι «αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα πρόσφατα γεγονόταν δεν ενίσχυσαν τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου».
Παράλληλα, η Goldman Sachs εκτιμά ότι ο κοροναϊός στην Κίνα είναι πιθανό να επηρεάσει τις αγορές πετρελαίου, περιορίζοντας την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου κατά 260 χιλ. βαρέλια ημερησίως το 2020.
«Αν και η ανταπόκριση προσφοράς από τον ΟΠΕΚ θα μπορούσε να περιορίσει τον θεμελιώδη αντίκτυπο ενός τέτοιου σοκ στη ζήτηση, η αρχική αβεβαιότητα σχετικά με το πιθανό εύρος της επιθυμίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα μεγαλύτερο sell-off απ' ό,τι δείχνουν τα θεμελιώδη», τόνισαν οι αναλυτές της Goldman Sachs, Damien Courvalin και Callum Bruce.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης