Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαριά η σκιά του SARS - Η Κίνα έμαθε με σκληρό τρόπο πώς να διαχειρίζεται μια επιδημία

tags :
Βαριά η σκιά του SARS - Η Κίνα έμαθε με σκληρό τρόπο πώς να διαχειρίζεται μια επιδημία
Oι ειδικοί στον τομέα της υγείας παγκοσμίως, υποστηρίζουν ότι η Κίνα έχει εξελιχθεί σημαντικά σε σχέση με το 2003
Η εμφάνιση του νέου ιού στην κεντρική Κίνα επανέφερε τις οδυνηρές μνήμες μιας άλλης μολυσματικής αναπνευστικής νόσου που έσπειρε το χάος σε όλο τον κόσμο και άφησε τις υγειονομικές αρχές της χώρας να αγωνίζονται για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.
Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Reuters, οι ειδικοί στον τομέα της υγείας παγκοσμίως, υποστηρίζουν ότι η Κίνα έχει εξελιχθεί σημαντικά σε σχέση με το 2003, όταν κατηγορήθηκε ότι προσπάθησε να συγκαλύψει το ξέσπασμα της επιδημίας SARS.
Τότε, 774 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια επιδημία που εξαπλώθηκε σε περίπου 30 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Σήμερα, 17 χρόνια μετά, κυβερνητικοί αξιωματούχοι επιμένουν ότι έχουν διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος, καθώς προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωση του νέου κοροναϊού που έχει μολύνει ήδη 440 άτομα και έχει προκαλέσει 9 θανάτους.
O Lin Bin, αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τετάρτη ότι από το 2003, η Κίνα είχε θεσπίσει νέες διαδικασίες για την αντιμετώπιση σημαντικών απειλών για την υγεία.
Βασικό παράγοντα για τους ειδικούς, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ήταν η ταχεία δημοσιοποίηση πληροφοριών σχετικά με τη γενετική δομή του ιού και τον τρόπο με τον οποίο έχει εξαπλωθεί μέσω του πληθυσμού.
Ο Li δήλωσε ότι το Πεκίνο έχει διδαχθεί από την εμπειρία του SARS και μοιράζεται όλα τα σχετικά στοιχεία με τους διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης