Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Καμία εποχή δεν άνοιξε…

tags :
Καμία εποχή δεν άνοιξε…
Το φύλο της νέας ΠτΔ δεν αλλάζει κάποιους όρους στον ρόλο της…
Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, συνεχάρη χτες την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την εκλογή της στη θέση της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, μιλώντας μάλιστα μια νέα εποχή ισότητας.
Στην Ευρώπη, όπως και στην Ελλάδα, μας αρέσει να δίνουμε διάφορους συμβολισμούς σε κάποιες διαδικασίες στη δημόσια σφαίρα, αλλά πόσο μπορεί μια χώρα να υπερηφανεύεται ότι εν έτει 2020 κατάφερε να συμφωνήσει να αναδειχθεί μία γυναίκα στο αξίωμα του πρώτου πολίτη της χώρας;
Ακόμη και αν αφήσουμε όμως το αφήγημα αυτό να αιωρείται, δίνοντας μάλιστα ισχυρούς συμβολισμούς, ποια θα είναι η εποχή που ανοίγει για τη χώρα;
Ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι πάρα πολύ μικρός και περιορίζεται σε πολύ συγκεκριμένες κινήσεις.
Έτσι ορίζει το Πολίτευμά μας και έτσι περιγράφει το Σύνταγμα της χώρας.
Και το φύλο της νέας ΠτΔ δεν αλλάζει κάποιους όρους στον ρόλο της…
Άρα για να μπορεί η κα Σακελλαροπούλου να υλοποιήσει όλα αυτά τα ευχολόγια και τους συμβολισμούς, θα πρέπει να έχει πολύ… φαντασία για να καταφέρει να αφήσει το στίγμα της, χωρίς να κινδυνεύσει είτε να υπερβεί τα προβλεπόμενα είτε να μείνει στην αφάνεια.
Να έχει τη «φαντασία» να μην εμφανίζεται στα μέσα ενημέρωσης μόνο στις εθνικές εορτές και στις υποδοχές ξένων ηγετών, αλλά να εισέλθει στους κόλπους της κατακερματισμένης και αποπροσανατολισμένης ελληνικής κοινωνίας για να ενώσει και να εμπνεύσει.
Να έχει τη φαντασία σε πρωτοβουλίες που μπορούν να ενισχύσουν τη διεθνή θέση της Ελλάδας ως αξιόπιστο και ισότιμο μέλος στη διεθνή κοινωνία.
Να έχει τη φαντασία σε κινήσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν το πολιτικό προσωπικό σε κοινούς στόχους, ακόμη και αν αυτό προέρχεται από διαφορετικές ιδεολογικές κατευθύνσεις.
Μόνο έτσι μπορεί να ανοίξει η κα Σακελλαροπούλου μια νέα εποχή για την Ελλάδα και όχι το φύλο της να ανοίγει τη νέα εποχή.
Μπροστά της έχει μια μεγάλη ευκαιρία, αυτή της πρωτοβουλίας για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, στην οποία έχουν συνταχθεί σημαντικές προσωπικότητες της χώρας από όλους τους χώρους.
Μια πρωτοβουλία που ούτε κομματικό ούτε πολιτικό χαρακτήρα έχει… και ταιριάζει στα οροθέσια που προβλέπονται από το Σύνταγμα.
Στο χέρι της είναι να ηγηθεί με πρωτοβουλίες, παρεμβάσεις, σχέδια και… φαντασία, προκειμένου η μία από τις 3 φιλελεύθερες επαναστάσεις παγκοσμίως, να λάβει την προσοχή όλου του κόσμου, δίνοντας ώθηση σε μια λαβωμένη Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης