Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rouhani (Ιράν): Δεν πρόκειται ποτέ να αναπτύξουμε πυρηνικά όπλα - Η Ευρώπη πρέπει να αποφύγει τα λάθη των ΗΠΑ

tags :
Rouhani (Ιράν): Δεν πρόκειται ποτέ να αναπτύξουμε πυρηνικά όπλα - Η Ευρώπη πρέπει να αποφύγει τα λάθη των ΗΠΑ
Ο πρόεδρος του Ιράν τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν πρόκειται να επιδιώξει ποτέ την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων
Τη θέση ότι το Ιράν δεν πρόκειται να επιδιώξει ποτέ την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων διατύπωσε σήμερα (22/1) ο πρόεδρος της χώρας, Hassan Rouhani, καλώντας παράλληλα τις ευρωπαϊκές δυνάμεις να αποφύγουν τα λάθη που πραγματοποίησε η Ουάσιγκτον αναφορικά με την πυρηνική συμφωνία του 2015.
Ειδικότερα, ο Ιρανός πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι «ποτέ δεν επιδιώξαμε την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων», για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «με ή χωρίς τη συμφωνία, δεν πρόκειται ποτέ να επιδιώξουμε την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων».
«Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις θα είναι υπεύθυνες για τις συνέπειες της παραβίασης της συμφωνίας», τόνισε ο Hassan Rouhani, αναφερόμενος στο Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης μεταξύ της Τεχεράνης και της Δύσης.
Παρά το γεγονός ότι η Τεχεράνη έχει μειώσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στην πυρηνική συμφωνία, ο Ιρανός πρόεδρος επεσήμανε ότι η χώρα του «παραμένει αφοσιωμένη στη συμφωνία και μπορεί να αντιστρέψει τις ενέργειες εάν τα υπόλοιπα μέρη τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους».
Νωρίτερα, ο Mahmoud Vaezi, ο οποίος είναι επικεφαλής του προσωπικού του Ιρανού προέδρου, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων IRNA ότι η αποχώρηση από τη συμφωνία αποτελεί μία από τις επιλογές της χώρας, καθώς και ότι ο Hassan Rouhani έχει ενημερώσει τις ευρωπαϊκές δυνάμεις για αυτό το ενδεχόμενο.
«Συζητήθηκε ότι είναι πιθανό κάποιο να παραθέσουν την υπόθεση του Ιράν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», δήλωσε ο κ. Vaezi, προσθέτοντας ότι «εάν συμβεί αυτό, θα λάβουμε αυστηρότερες αποφάσεις, όπως μία αποχώρηση από την πυρηνική συμφωνία».
«Ο πρόεδρος Hassan Rouhani είχε αναφέρει κατά το παρελθόν αυτό το ενδεχόμενο, μέσω επιστολής του προς τις ευρωπαϊκές δυνάμεις», υπογράμμισε ο επικεφαλής του προσωπικού του Ιρανού προέδρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης