Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Νταβός ο Μητσοτάκης για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ – Επαφές με το βλέμμα στις επενδύσεις

tags :
Στο Νταβός ο Μητσοτάκης για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ – Επαφές με το βλέμμα στις επενδύσεις
Ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε δύο ξεχωριστά πάνελ για την κλιματική αλλαγή
Στο Νταβός της Ελβετίας βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος θα συμμετάσχει σήμερα και αύριο (23 και 24 Ιανουαρίου) στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
Ο κ.Μητσοτάκης θα λάβει μέρος σε δύο ξεχωριστά πάνελ με την κλιματική αλλαγή να βρίσκεται στο επίκεντρο των εργασιών του φόρουμ.
Σε κάθε περίπτωση ο πρωθυπουργός θα έχει σημαντικές επαφές με οικονομικό, επιχειρηματικό αλλά και πολιτικό ενδιαφέρον.
Συγκεκριμένα, σήμερα, στις 12.30 ώρα Ελλάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνομιλήσει, παρουσία κοινού, με τον καθηγητή Ιστορίας των Πανεπιστημίων Harvard και Stanford Niall Ferguson.
Αργότερα, στις 15.30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μετάσχει σε πάνελ με θέμα «Αναζητώντας ένα Πράσινο New Deal», στο οποίο θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, Frans Timmermans και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Mark Rutte.
Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναπτύξει τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης που αποσκοπούν στην προστασία του Περιβάλλοντος, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καθώς και τρόπους που αυτή η πολιτική εντάσσεται στη γενικότερη ευρωπαϊκή προσπάθεια.

Συναντήσεις με το βλέμμα στις επενδύσεις

Μια από τις βασικές προτεραιότητες του πρωθυπουργού είναι η προσέλκυση επενδύσεων και η παρουσία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ αποσκοπεί και προς αυτήν την κατεύθυνση.
Σε αυτό το πλαίσιο θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ENEL, Francesco Starace, με τη διευθύνουσα σύμβουλο της Visa Europe, Charlotte Hogg, με τον πρόεδρο του Bloomberg, Peter T. Grauer, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Japan Bank for International Cooperation (JBIC), Tadashi Maeda, με την οικονομική διευθύντρια της Heineken, Laurence Debroux και με τον επικεφαλής της Google για τις χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, Matt Brittin.
Σε αυτές τις συναντήσεις ο Έλληνας πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας, την πορεία της προς την επενδυτική βαθμίδα και τις κυβερνητικές παρεμβάσεις απελευθέρωσης της αγοράς.
Στο πλαίσιο των πυκνών επαφών που θα έχει αυτό το διήμερο ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτός από εκείνες με οικονομικό, περιλαμβάνονται και άλλες με πολιτικό ενδιαφέρον.
Συγκεκριμένα, σήμερα το απόγευμα (23 Ιανουαρίου) η ατζέντα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει συνάντηση με την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας και πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), Annegret Kramp-Karrenbauer ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση και με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης