Τελευταία Νέα
Διεθνή

FAZ για εκλογή Σακελλαροπούλου: Η εκλογή της ένδειξη ωριμότητας του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα

tags :
FAZ για εκλογή Σακελλαροπούλου: Η εκλογή της ένδειξη ωριμότητας του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα
Για ιστορική εκλογή στην Ελλάδα κάνει λόγο δημοσίευμα της Frankfurter Rundschau
Η εκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο προεδρικό αξίωμα με ευρύτατη πλειοψηφία βρέθηκε στο επίκεντρο δημοσιευμάτων του γερμανικού Τύπου.
Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, πολυάριθμα ήταν τα γερμανικά δημοσιεύματα για την εκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) δημοσιεύει το πορτρέτο της Προέδρου, επισημαίνοντας ότι «η καθαρή πλειοψηφία αποτελεί ένδειξη για το κύρος της υποψήφιας, αλλά και για μία ωριμότητα του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα, η οποία δεν είναι αυτονόητη».
Η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung (ΝΖΖ) υποστηρίζει ότι «η εκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου έχει ιδιαίτερη συμβολική αξία».
«Στην ελληνική πολιτική οι  γυναίκες υποεκπροσωπούνται.
Η επιτυχία της είναι και μία πολιτική επιτυχία για τον πρωθυπουργό (Κυριάκο) Μητσοτάκη» αναφέρει η ελβετική εφημερίδα, ενώ για «ιστορική εκλογή στην Ελλάδα: για πρώτη φορά μία γυναίκα στο κορυφαίο αξίωμα» κάνει λόγο δημοσίευμα της Frankfurter Rundschau, που αναφέρει ότι η Πρόεδρος θεωρείται «προοδευτική, ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος».
Επίσης, η εφημερίδα Rheinische Post επισημαίνει ότι στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας «έχει καθαρά αντιπροσωπευτικές αρμοδιότητες, ωστόσο η εκλογή της δικαστού στην Προεδρία έχει ιδιαίτερη συμβολική σημασία σε μία χώρα, στην οποία οι γυναίκες εξακολουθούν να υφίστανται σημαντικές διακρίσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης