Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στο πετρέλαιο μετά την απροσδόκητη άνοδο στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -1,99% και τα 61,95 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Πιέσεις στο πετρέλαιο μετά την απροσδόκητη άνοδο στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -1,99% και τα 61,95 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε απώλειες της τάξεως του -2,11%
Ισχυρή πτώση σήμερα Πέμπτη (23/1) το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από την απροσδόκητη άνοδο που σημειώθηκε στα αποθέματα αμερικανικού αργού κατά την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2020 για το Brent υποχώρησε κατά -1,99% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,95 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2020 για το αμερικανικό αργό εμφάνισε «βουτιά» της τάξης του -2,11% στα 55,54 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2020 αυξήθηκαν κατά 1,6 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πτώση κατά 1 εκατ. βαρέλια.
Image
Αργότερα εντός της ημέρας αναμένονται τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, με τους αναλυτές να προβλέπουν αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης και των προϊόντων διύλισης πετρελαίου κατά 3,1 εκατ. βαρέλια και 900 χιλ. βαρέλια αντίστοιχα.
Σημειώνεται ότι την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2020 τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 2,5 εκατ. βαρέλια, ενώ αντίθετα τα αποθέματα βενζίνης και προϊόντων διύλισης πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 6,7 εκατ. βαρέλια και 8,2 εκατ. βαρέλια αντίστοιχα.
Τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου δημοσιεύθηκαν με καθυστέρηση μίας ημέρας, λόγω αργίας την περασμένη Δευτέρα για την Ημέρα του Martin Luther King.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης