Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Στάση αναμονής εν όψει Fitch – Ιός Κίνας και βραχυπρόθεσμα κέρδη ίσως φέρουν ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών

tags :
ΧΑ: Στάση αναμονής εν όψει Fitch – Ιός Κίνας και βραχυπρόθεσμα κέρδη ίσως φέρουν ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών
Την επαφή του με τα υψηλά πενταετίας αναμένουν οι αναλυτές να διατηρήσει το ΧΑ με επιλεκτικές κινήσεις από τους επενδυτές
Οι ανησυχίες για τον ιό στην Κίνα αλλά και τα σημαντικά βραχυπρόθεσμα κέρδη που έχουν δημιουργηθεί στις τελευταίες συνεδριάσεις, ίσως φέρουν μικρές απώλειες στη σημερινή συνεδρίαση, εκτιμούν οι αναλυτές.
Δεν αποκλείουν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σε ένα μεγάλο αριθμό μετοχών.
Σημειώνεται πως σε μετοχές της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης έχουν καταγραφεί σημαντικές κινήσεις και πολλές καταγράφουν εντυπωσιακή άνοδο σε λίγες συνεδριάσεις.
Όμως και στην υψηλή κεφαλαιοποίηση τα κέρδη δεν είναι αμελητέα.
Η Jumbo είναι σε ιστορικά υψηλά και αύριο κόβει το μέρισμα των 0,22 ευρώ ανά μετοχή, η Ελλάκτωρ μέσα σε διάστημα λίγο πάνω από ένα μήνα έχει άνοδο 25%, ενώ σε νέα πολυετή υψηλή είναι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η Τέρνα Ενεργειακή.
Από την άλλη η μετοχή της Μυτιληναίος εκτιμάται από αναλυτές ότι έχει μείνει πίσω και η διάσπαση των 10 ευρώ μπορεί να δώσει καλή κίνηση.
Το ενδιαφέρον των επενδυτών μεταφέρεται και στους οίκους αξιολόγησης καθώς αύριο το βράδυ η Fitch θα δημοσιεύσει την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Euroxx
Η αγορά αναμένεται να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών αναμένοντας την αυριανή αξιολόγηση της Fitch για την ελληνική οικονομία.

Eurobank Equities
Για σήμερα θα μπορούσαμε να περιμένουμε ένα ήπιο πισωγύρισμα από κινήσεις κατοχύρωσης κερδών και τις διεθνείς ανησυχίες για τις επιπτώσεις από το νέο ιό στην Κίνα.

Beta
Οι επενδυτές θα τηρήσουν στάση αναμονής ενόψει της αυριανής αξιολόγησης της Fitch, ενώ το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον θα διατηρήσει την επαφή του γενικού δείκτη με τα υψηλά του.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης