Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Υποχώρησαν κατά -6,3% οι εξαγωγές της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Δεκέμβριο του 2019

Ιαπωνία: Υποχώρησαν κατά -6,3% οι εξαγωγές της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Δεκέμβριο του 2019
Οι εξαγωγές της Ιαπωνίας σημείωσαν πτώση για 13ο συνεχόμενο μήνα
Πτώση κατέγραψαν οι εξαγωγές της Ιαπωνίας, σε ετήσια βάση, τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (23/1) στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών της χώρας, με τις αποστολές στην Κίνα να καταγράφουν άνοδο για πρώτη φορά μετά από δέκα μήνες.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο υποχώρησαν κατά -6,3% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2018, έναντι ετήσιας πτώσης -7,9% τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας πτώση για 13ο συνεχόμενο μήνα.
Παράλληλα, οι εισαγωγές της Ιαπωνίας υποχώρησαν κατά -4,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό έλλειμμα της χώρας να διευρυνθεί στα 1,39 δισ. δολ.
Οι εξαγωγές της χώρας προς την Κίνα ενισχύθηκαν κατά +0,8% σε ετήσια βάση, εν μέσω αυξημένης ζήτησης για μηχανήματα παραγωγής τσιπ και αυτοκίνητα, ενώ αντίθετα οι εξαγωγές προς τις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά -14,9%.
Για το σύνολο του 2019, οι εξαγωγές της Ιαπωνίας σημείωσαν πτώση της τάξεως του -5,6% σε σύγκριση με το 2018, την ίδια στιγμή που οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά -5%.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό έλλειμμα της χώρας να καταγράψει διεύρυνση της τάξεως του 34,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 14,9 δισ. δολ.
Όσον αφορά το 2020, ο οικονομολόγος του Dai-ichi Life Research Institute, Masato Koike, εκτιμά ότι «οι εξαγωγές αναμένεται να αυξηθούν σταδιακά καθώς οι υπερόντιες οικονομίας ανακάμπτουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης