Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Διόρθωση με χαμηλό τζίρο και το βλέμμα στη Fitch

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Διόρθωση με χαμηλό τζίρο και το βλέμμα στη Fitch
ΑΓΟΡΑ: Με απώλειες ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές αγορές, με απώλειες ξεκίνησε και η δική μας αγορά. Από τη μία οι ανησυχίες για τον ιό στην Κίνα και από την άλλη τα σημαντικά βραχυπρόθεσμα κέρδη που υπάρχουν σε ένα σημαντικό αριθμό μετοχών, δίνουν αφορμές για υποχώρηση από τα υψηλά 5 ετών.

Ο τζίρος χαμηλός στο ξεκίνημα αν αφαιρεθούν και τα κομμάτια που εκποιήθηκαν στη ΔΕΗ και απορροφήθηκαν με μεγάλη άνεση. Πάντως οι απώλειες είναι ήπιες στο ξεκίνημα. Το βλέμμα σταδιακά στρέφεται στην αξιολόγηση της Fitch που θα δημοσιευτεί αύριο το βράδυ.

Από τις μετοχές που ενισχύονται ο όγκος είναι χαμηλός και δεν παρατηρούνται εισροές άξιες αναφοράς. Μόνο στη Minerva βλέπουμε όγκο 10 χιλ. τεμάχια που δε μας έχει συνηθίσει. Η μετοχή έχει να δει αρνητικό πρόσημο από 10 Ιανουαρίου.

ΕΥΔΑΠ: Επίσκεψη χθες στο υπουργείο Ανάπτυξης για συζήτηση ένταξη επενδύσεων στο ΕΣΠΑ. Η μετοχή όλο το προηγούμενο διάστημα έχει πωλητές με αποτέλεσα να μην έχει ακολουθήσει την αγορά και να παραμένει φθηνή σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει δημοσιεύσει και στο πρώτο εξάμηνο του 2019. Η ανησυχία έχει να κάνει με την τιμή του αδιύλιστου ύδατος που μένει να συμφωνηθεί με την πολιτεία.

ΤΙΤΑΝ: Από τις μετοχές που δεν έχουν δώσει κίνηση. Με απώλειες κοντά στο 2% στο ξεκίνημα αλλά με χαμηλό όγκο. Στα 18,72 ευρώ.

ΔΕΗ: Εκποιήθηκαν 366 χιλ. τεμάχια λίγο πριν το άνοιγμα σε τιμές 4,1460 και 4,1640 ευρώ. Ο τζίρος από τα συγκεκριμένα κομμάτια ανήλθε στο 1,5 εκατ. ευρώ. Στο άνοιγμα η μετοχή υποχωρεί οριακά στα 4,18 ευρώ με όγκο 58 χιλ. τεμάχια.

LAMDA: Σημαντική η διόρθωση της μετοχής από τα πρόσφατα υψηλά των 8,80 ευρώ περίπου. Στα 8,27 ευρώ στο άνοιγμα με μικρές απώλειες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Υποχωρεί ο δείκτης 1% με αποτέλεσμα να τραβάει χαμηλότερα όλη την αγορά. Εθνική και Eurobank υποχωρούν άνω του 1%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η ανοδική κίνηση από τα χαμηλά των 1,50 ευρώ ήταν μεγάλη. Λογική η διόρθωση στο ξεκίνημα αν και δεν βλέπουμε μεγάλο όγκο.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Καλή η εικόνα της μετοχής στις τελευταίες συνεδριάσεις. Με μικρό όγκο ξεκίνησε σήμερα και στα 3,80 ευρώ. Ελπίζουμε να αφήσει πίσω την άσχημη εικόνα των προηγούμενων μηνών.

ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Δεν υπάρχουν κομμάτια και κάποιοι προσπαθούν να μαζέψουν πάνω από τα 7 ευρώ. Περιορισμένη η διασπορά. Με 1 κομμάτι άνοιξε στα 7,80 ευρώ.

ΚΛΜ: Για να δούμε αν παρά τις ανησυχίες που έχουν δημιουργηθεί από την αποχώρηση από το Δ.Σ. του Λουκά Σπεντζάρη μπορεί να βγάλει αντίδραση και να απομακρυνθεί από τα 0,81-0,82 ευρώ.

CENTRIC: Παρά τη χθεσινή άνοδο η μετοχή στέκεται πάνω από τα 0,27 ευρώ. Έχει ακόμα περιθώριο ανόδου, αλλά για τη στήλη που την (παρ)ακολουθεί από 0,10-0,12 ευρώ το discount πλέον έχει μειωθεί.

ΑΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ (απάντηση): Δεν μπορούμε να μπούμε σε μία διαδικασία πόσο κάνει η μία και πόσο κάνει η άλλη. Εμείς παρακολουθούμε τους ισολογισμούς και ανάλογα βλέπουμε αν υπάρχει ή όχι περιθώριο ανόδου.

Ναι σίγουρα αν πούμε πως η τάδε έχει αποτίμηση που δεν τη δικαιολογεί άρα θα μπορούσε να αποκτήσει και η άλλη μία ανάλογη που όμως να μην τη δικαιολογεί το θεωρούμε υπερβολική και μη ορθή ανάλυση. Το θέμα είναι να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και να μην φοβόμαστε τι θα γίνει αν αλλάξει το κλίμα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης