Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης εν αναμονή της ΕΚΤ

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης εν αναμονή της ΕΚΤ
Στη Γερμανία, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί στο -0,281% από -0,26% χθες
Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων στην Ευρωζώνη, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στη συνεδρίαση της ΕΚΤ, η οποία αναμένεται να εκκινήσει τη διαδικασία για την επανεξέταση της στρατηγικής της.
Στη Γερμανία, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί στο -0,281% από -0,26% χθες.
Στην Ιταλία, η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί στο 1,273% από 1,352% χθες.
Η απόδοση του 10ετούς ισπανικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 0,379% από 0,415% χθες.
Στην Πορτογαλία, η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί στο 0,372% από 0,408% χθες.
Σε επανεξέταση της στρατηγικής της για τη νομισματική πολιτική αναμένεται να προχωρήσει η ΕΚΤ στη σημερινή της συνεδρίαση, η οποία θα περιλαμβάνει πιθανότατα μία αναθεώρηση του στόχου για τον πληθωρισμό, τον οποίο η τράπεζα αδυνατεί να επιτύχει από το 2013, εκτιμούν οι αναλυτές.
Η νέα πρόεδρος Christine Lagarde ετοιμάζεται να «χτίσει» την κληρονομιά της, ζητώντας την εκκίνηση της διαδικασίας για την αναθεώρηση της στρατηγικής, τη δεύτερη τα τελευταία είκοσι χρόνια.
Η έκταση και η κλίμακα της επανεξέτασης είναι πιθανόν να συζητηθεί και σε αυτό θα εστιάσουν κυρίως οι αγορές, δεδομένων των μεγάλου βεληνεκούς συνεπειών που θα έχει για τη νομισματική πολιτική.
Στο μικροσκόπιο των αγορών θα τεθεί και η αξιολόγηση της κατάστασης και των προοπτικών της οικονομίας από την ΕΚΤ, μετά τα ελαφρώς καλύτερα στοιχεία το τελευταίο διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης