Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη: Θα κάνει πάρτι ο Erdogan εάν η Ευρώπη δεν είναι ενωμένη για το προσφυγικό

Μπακογιάννη: Θα κάνει πάρτι ο Erdogan εάν η Ευρώπη δεν είναι ενωμένη για το προσφυγικό
Το θέμα είναι περίπλοκο, δεν θα λυθεί αύριο υποστήριξε η βουλευτής της ΝΔ
Τη θέση ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan θα κάνει πάρτι εάν η Ευρώπη δεν είναι ενωμένη για τη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού διατύπωσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.
«Το προσφυγικό δε θα λυθεί αύριο.
Είναι ένα θέμα περίπλοκο που απαιτεί διεθνείς συμμαχίες.
Θα έχουμε και τεράστιο αριθμό προσφύγων από την κλιματική αλλαγή» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα.Μπακογιάννη, η οποία υπογράμμισε πως η Τουρκία είναι αναμφισβήτητα ανάχωμα για το προσφυγικό μεταναστευτικό.
«Εάν ο Erdogan διαπραγματεύεται με την Ευρώπη των 500 εκατ. τα πράγματα έρχονται σε διαφορετικό επίπεδο από το να διαπραγματεύεται με τη Γερμανία των 80 εκατ. ή της Γαλλίας των 60 εκατ…
Τότε θα κάνει πάρτι.
Η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι όμηρος.
Κανένας εκβιασμός είτε στο εσωτερικό είτε από το εξωτερικό ήταν η βασική αρχή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, και αυτό ισχύει και για την Ευρώπη» υποστήριξε η κα.Μπακογιάννη, η οποία αναφέρθηκε και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
«Η εξωτερική πολιτική γίνεται μόνο με ωμό ρεαλισμό για να μπορείς στο τέλος να υπερασπιστείς τα εθνικά σου συμφέροντα» είπε η κα.Μπακογιάννη, υποστηρίζοντας πως στο θέμα της Τουρκίας η Ελλάδα έχει συμμαχίες και ότι δεν υπάρχει λόγος να μας πιάνει εθνική ανασφάλεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης