Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Οι στόχοι για την τουριστική προβολή της Μαγνησίας το 2020

tags :
Οι στόχοι για την τουριστική προβολή της Μαγνησίας το 2020
Το πρόγραμμα παρουσίασαν στους φορείς στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη και ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού της Περιφέρειας Ιωάννης Μπουτίνας
Στοχευμένες δράσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας (800.000 ευρώ) για την Μαγνησία προϋπολογισμού 140.000 ευρώ. Στο ποσό αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται η συμμετοχή της Μαγνησίας σε εκθέσεις.
Το πρόγραμμα παρουσίασαν στους φορείς στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη και ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού της Περιφέρειας Ιωάννης Μπουτίνας.
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, εκτός από στοχευμένες δράσεις τουριστικής προβολής περιλαμβάνει έξυπνο ψηφιακό μάρκετινγκ και ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού όπως ο καταδυτικός τουρισμός και τα υποβρύχια μουσεία.
Όπως επισήμανε η κ.Κολυνδρίνη το πρόγραμμα είναι εναρμονισμένο και με τις ανάγκες των Σποράδων. Ο κ. Μπουτίνας τόνισε πως οδηγός και πυξίδα για τις αποφάσεις είναι το παρατηρητήριο τουρισμού Θεσσαλίας, όπου καταγράφονται οι τάσεις και οι ανάγκες της αγοράς.



Οι στόχοι της Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το 2020
- Αύξηση του μεριδίου της αγοράς του τουρισμού της Θεσσαλίας στο εσωτερικό και το εξωτερικό, με τη διατήρηση των παλαιών αγορών και την αναζήτηση νέων για την προσέλκυση Ελλήνων και ξένων τουριστών.
- Εντατικοποίηση των προσπαθειών για την υλοποίηση των στρατηγικής σημασίας για τον τουρισμό έργων υποδομής, με έμφαση στον τομέα των μεταφορών και των δικτύων, που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλίας. Η κατάλληλη αξιοποίηση των αεροδρομίων Νέας Αγχιάλου και Σκιάθου με περισσότερες απευθείας πτήσεις από πρωτεύουσες του εξωτερικού αλλά και συχνότερη διασύνδεση με τα δυο μεγάλα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
- Προώθηση των συνεργιών μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων και την ενίσχυση των προσπαθειών για τη δημιουργία ολοκληρωμένων τουριστικών δικτύων με βάση τους τουριστικούς προορισμούς της Θεσσαλίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.
- Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και άμβλυνση της εποχικότητας του τουριστικού επαγγέλματος, με διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος και ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
- Αξιοποίηση όλων των δεδομένων και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των προορισμών της Θεσσαλίας, με ανάπτυξη όλων των μορφών τουρισμού.
- Στόχευση στον καταδυτικό, στον γαστρονομικό και στον βιωματικό τουρισμό και παράλληλη ανάπτυξη αυτών με τις άλλες μορφές τουρισμού.
- Συμμετοχή σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.
- Ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού και αστικών υπηρεσιών στα οικιστικά κέντρα, η προβολή της μεσογειακής κουζίνας, διαιτητικής, γαστριμαργικής, η προαγωγή της φιλοξενίας, η διασύνδεση με τον αγροτουρισμό και τον οικολογικό τουρισμό και η δημιουργία οργανωμένων χώρων υγιεινής διατροφής και άσκησης με τη μορφή αγροτικών κτημάτων τουριστικών καταλυμάτων.



Στόχοι της προβολής
Για το 2020 η Περιφέρεια Θεσσαλίας στοχεύει ώστε οι προωθητικές ενέργειες να αποφέρουν τα παρακάτω αποτελέσματα:
- Επιμήκυνση τουριστικής περιόδου σε παράλια Λάρισας-Πήλιο.
- Αύξηση διανυκτερεύσεων σε Μετέωρα –Λίμνη Πλαστήρα.
- Εναλλακτικές μορφές τουρισμού σε Όλυμπο.
- Νέες κατηγορίες τουριστών στη Θεσσαλία

Χώρες στόχευσης και είδη τουριστών
Για την παραπάνω κατηγορία στόχευσης θα γίνει το ανάλογο focus στις παρακάτω χώρες:
- Γερμανία adults 50+
- Γαλλία adults 50+
- Ρωσία μαθητικά groups
- Ισραήλ youth + adults
- Κορέα – Ιαπωνία γενικού τουρισμού
- Ολλανδία εναλλακτικές μορφές



Αυξήσεις τουριστών στην Θεσσαλία
- Διανυκτερεύσεις +12%.
- Επισκέψεις σε Μουσεία +47%.
- Αφίξεις στα αεροδρόμια Σκιάθου και Ν. Αγχιάλου +20%.
- Κίνηση στα λιμάνια Βόλου, Σκιάθου, Σκοπέλου, Αγιοκάμπου και Αλοννήσου +18%.
Στην πενταετία 2013-2018 -εν μέσω κρίσης- η Θεσσαλία καταγράφει αύξηση 100% της απασχόλησης στις τουριστικές επιχειρήσεις. Η διαδικτυακή προβολή της Θεσσαλίας έχει περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια followers.
Όπως ανακοινώθηκε θα υπάρξει αναβάθμιση και επέκταση, σε Μετέωρα και Σποράδες, του Φεστιβάλ “με θέα στο Αιγαίο” και προγραμματισμός του με ταυτόχρονη αποστολή των εκδηλώσεων του σε τουριστικά πρακτορεία.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης