Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικές τάσεις για χρυσό (+0,36%) και παλλάδιο (+1,03%) λόγω του κοροναϊού από την Κίνα

tags :
Ανοδικές τάσεις για χρυσό (+0,36%) και παλλάδιο (+1,03%) λόγω του κοροναϊού από την Κίνα
Η τιμή για το παλλάδιο έχει καταγράψει κέρδη άνω του +27% κατά τις τρεις πρώτες εβδομάδες του 2020
Σε θετική πορεία κινήθηκε στη σημερινή (23/1) συνεδρίαση τόσο ο χρυσός όσο και το παλλάδιο, με τους επενδυτές και σε αυτήν την αγορά να έχουν στρέψει την προσοχή τους στις εξελίξεις που αφορούν τον κοροναϊό από την Κίνα.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Φεβρουαρίου 2020 ενισχύθηκε 0,36% στα 1.562,25 δολ. ανά ουγγιά.
Image
Μέχρι στιγμής, οι υγειονομικές αρχές της Κίνας έχουν ανακοινώσει τον θάνατο 18 ανθρώπων, όλων στην επαρχία Χουμπέι, ενώ τα συνολικά κρούσματα που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής ανέρχονται στα 617.
Προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κοροναϊού, η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε τη διακοπή όλων των πτήσεων προς το εξωτερικό από την πόλη Oυχάν, όπου εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα.
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων, πτώση κατέγραψαν οι εξαγωγές της Ιαπωνίας, σε ετήσια βάση, τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών της χώρας, με τις αποστολές στην Κίνα να καταγράφουν άνοδο για πρώτη φορά μετά από δέκα μήνες.
Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο υποχώρησαν κατά -6,3% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2018, έναντι ετήσιας πτώσης -7,9% τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας πτώση για 13ο συνεχόμενο μήνα.
Παράλληλα, οι εισαγωγές της Ιαπωνίας υποχώρησαν κατά -4,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό έλλειμμα της χώρας να διευρυνθεί στα 1,39 δισ. δολ.
Οι εξαγωγές της χώρας προς την Κίνα ενισχύθηκαν κατά +0,8% σε ετήσια βάση, εν μέσω αυξημένης ζήτησης για μηχανήματα παραγωγής τσιπ και αυτοκίνητα, ενώ αντίθετα οι εξαγωγές προς τις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά -14,9%.
Για το σύνολο του 2019, οι εξαγωγές της Ιαπωνίας σημείωσαν πτώση της τάξεως του -5,6% σε σύγκριση με το 2018, την ίδια στιγμή που οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά -5%.
Επίσης, το παλλάδιο συνέχισε την ανοδική πορεία των προηγούμενων ημερών, σκαρφαλώνοντας σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα, καθώς το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2020 ενισχύθηκε 1,03% στα 2.359,60 δολ. ανά ουγγιά .
Image
Σημειώνεται ότι η τιμή για το παλλάδιο έχει καταγράψει κέρδη άνω του 27% κατά τις τρεις πρώτες εβδομάδες του 2020, κυρίως λόγω μειωμένης προσφοράς στη Νότια Αφρική και τη Ρωσία.
Αντίθετα πιέσεις δέχθηκαν τόσο ο άργυρος όσο και η πλατίνα.
Πτώση -0,19% για τον άργυρο στα 17,79 δολ., ενώ -1,14% χαμηλότερα κινήθηκε η πλατίνα στα 1.009,70 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης