Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Γιατί η Wall μπορεί να κινηθεί υψηλότερα – Που επενδύει το «έξυπνο χρήμα»

tags :
Goldman Sachs: Γιατί η Wall μπορεί να κινηθεί υψηλότερα – Που επενδύει το «έξυπνο χρήμα»
Αύξηση των εισροών κεφαλαίων σε μετοχές αναμένουν αναλυτές της Goldman Sachs
Την εκτίμηση ότι η Wall Street, παρά την πρόσφατη διόρθωσή της, έχει τη δυνατότητα να κινηθεί υψηλότερα, τονίζει σε έκθεσή της η Goldman Sachs.
Όπως υποστηρίζει το επονομαζόμενο «έξυπνο χρήμα» παραμένει ακόμη στο περιθώριο των αγορών ή τοποθετείται σε πιο ασφαλής επενδύσεις, όπως για παράδειγμα τα αμοιβαία κεφάλαια ή τα Exchange-Traded Funds (ETFs) και ως εκ τούτου υπάρχει πληθώρα μετρητών που μπορούν να «πέσουν» στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά.
Image
«Υπάρχει ακόμη περιθώριο ανόδου», εκτιμούν οι Alessio Rizzi και Christian Mueller-Glissmann, κορυφαίοι αναλυτές της Goldman Sachs στην έκθεσή τους.
Άλλωστε την ίδια άποψη εξέφρασε πρόσφατα και ο Ray Dalio, επικεφαλής της Bridgewater Associates καλώντας τους επενδυτές να εισέλθουν στις αγορές και αποκαλώντας τα μετρητά ως «σκουπίδια».
Οι αναλυτές της Goldman Sachs εκτιμούν ότι θα υπάρξει αλλαγή στην επενδυτική συμπεριφορά και μεγαλύτερες εισροές κεφαλαίων σε μετοχές.
«Οι κυκλικοί κλάδοι εμφανίζουν αύξηση εισροών κεφαλαίων για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, ενώ στον αντίποδα οι αμυντικοί κλάδοι έχουν αρχίσει να εμφανίζουν εκροές», προσθέτουν οι αναλυτές του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού ομίλου.
Image
Καταλήγοντας τονίζουν ότι «η ζήτηση για μετοχές μπορεί να αυξηθεί και αυτό θα στηρίξει περαιτέρω τις αγορές εντός του 2020».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης