Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Βγαίνει στο σφυρί της μίσθωσης το κτίριο που στέγαζε την Fokas

tags :
Βγαίνει στο σφυρί της μίσθωσης το κτίριο που στέγαζε την Fokas
Ενοίκιο 45.000 ζητά το ΕΤΕΑΕΠ
Στο σφυρί βγαίνει το εμβληματικό κτίριο της πρώην αλυσίδας Fokas στη Σταδίου, ιδιοκτησίας του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.).
Το κτίριο θεωρείται φιλέτο και αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πολλών παικτών της αγοράς.Στόχος του υπουργείου είναι η αναβίωση της περιοχής των Χαυτείων και της Πλατείας Κοτζιά, η οποία παλαιότερα αποτελούσε πόλο έλξης πολλών εμπορικών δραστηριοτήτων αλλά πλέον η εικόνα ερήμωσης και εγκατάλειψης είναι εμφανής.
Πρόκειται για αυτοτελές πενταόροφο ακίνητο, με υπόγειο, ισόγειο, πέντε ορόφους και δώμα, συνολικής μικτής επιφάνειας 8.453,08 τετραγωνικών μέτρων, επί οικοπέδου επιφάνειας 1.225,83 τετραγωνικών μέτρων, επί της οδού Σταδίου 41.
Η πρόσβαση στο ακίνητο είναι ιδιαίτερα εύκολη, αφού βρίσκεται σε απόσταση 300 μέτρων περίπου από το σταθμό Μετρό «Πανεπιστήμιο», 300 μέτρων περίπου από την πλατεία Ομονοίας και σε πολύ μικρή ακτίνα από αυτό, υπάρχουν στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ. Πρακτικά, οι επισκέπτες του ακινήτου, έχουν εύκολη συγκοινωνιακή πρόσβαση από
και προς όλα τα προάστια της πρωτεύουσας.
Το ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα και για ολόκληρο ακίνητο ορίζεται στο ποσό των 45.000 ευρώ, ενώ ο διαγωνισμός θα είναι πλειοδοτικός.
Η εκμίσθωση του ακινήτου θα είναι 15ετής, με δυνατότητα παράτασης για 5 επιπλέον έτη, μετά από αίτημα του μισθωτή.
Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στα γραφεία του Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.στις 19 Μαρτίου.
Στο παρελθόν το ακίνητο είχε βγει ξανά σε διαγωνιστική διαδικασία, έχοντας μάλιστα ενδιαφερθεί για την μίσθωσή του η αλυσίδα Jumbo του Απόστολου Βακάκη. Ωστόσο οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία, καθώς το μίσθωμα του ακινήτου κρίθηκε υψηλό από την επιχειρηματία.
Το ακίνητο, που στέγαζε για μία δεκαετία το κατάστημα-ναυαρχίδα της Fokas και παραμένει κενό, μετά το λουκέτο και την έξωση της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας
Υπενθυμίζεται ότι η Φωκάς, ήταν από τις πλέον ιστορικές αλυσίδες ένδυσης στη χώρα. Είχε ιδρυθεί το 1936 από τρία αδέρφια, τον Απόστολο, τον Λέανδρο και τον Οδυσσέα Φωκά. Η εταιρεία μετονομάστηκε το 1958 και το 1978 εγκαινίασε το πολυκατάστημα της οδού Τσιμισκή 7.500 τμ.
Το 1990 η Φωκάς συνέχισε να επεκτείνεται και προχώρησε σε συμφωνία με την Esprit ενώ το 2000 η εταιρεία σχεδίαζε την είσοδο της στο Χρηματιστήριο. Τα επόμενα χρόνια τα ηνία της εταιρείας ανέλαβε η Βασιλική Φωκά και τα αδέρφια της, Μαρία, Πόλυ και Ανέστης.
Η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος και η μεγάλη πτώση της κατανάλωσης, οδήγησαν την αλυσίδα σε λουκέτο και σε πλειστηριασμό όλων των ακινήτων της.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης