Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Μια χαρά μπορεί να προκύψει συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στο μέλλον

Κουτσούμπας: Μια χαρά μπορεί να προκύψει συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στο μέλλον
Πάγια θέση η απλή και ανόθευτη αναλογική υποστήριξε κατά τη συζήτηση του νέου εκλογικού νόμου είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ
Την εκτίμηση πως μια χαρά μπορεί να προκύψει συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στο μέλλον διατύπωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή για το νέο εκλογικό νόμο.
«Πάγια θέση μας είναι η απλή και ανόθευτη αναλογική, γιατί είναι το μοναδικό εκλογικό σύστημα που μπορεί να αποτυπώσει τη λαϊκή βούληση, όπως αυτή τουλάχιστον καταγράφεται στις εκλογές.
Γιατί στην πραγματικότητα, η λαϊκή βούληση δεν αποτυπώνεται γνήσια στις εκλογές για το αστικό Κοινοβούλιο, αφού περνά μέσα από τις Συμπληγάδες ενός συστήματος, που μοναδική του έγνοια είναι η εξασφάλιση -και με ανοιχτές και με συγκαλυμμένες καλπονοθείες- της αντιλαϊκής ύπαρξής του.
Η απλή και ανόθευτη αναλογική είναι ασυμβίβαστη με την ύπαρξη οποιασδήποτε μορφής μπόνους και με την ύπαρξη πλαφόν εισόδου στη Βουλή» είπε ο κ.Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι αυτή την πρόταση του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, απέρριψαν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ.
«Από θέση αρχής το ΚΚΕ καταψηφίζει αλλά και καταγγέλλει την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να επαναφέρει το μπόνους, και μάλιστα μέσα και απ' τον εκβιασμό των διπλών εκλογών, στο όνομα δήθεν κάποιας σταθερότητας.
Το μόνο που θέλει να διασφαλίσει η ΝΔ είναι η παραπέρα νόθευση της λαϊκής βούλησης.
Βασικός στόχος της είναι η λεγόμενη κυβερνησιμότητα, δηλαδή η εξασφάλιση της δικής της αντιλαϊκής κυβερνητικής σταθερότητας, που για τον λαό σημαίνει μόνο μεγαλύτερη αστάθεια κι ανασφάλεια.
Τα περί υπεράσπισης της "δημοκρατίας", που αναμασάτε όλοι σας, αποδεικνύουν το μέγεθος της υποκρισίας σας», τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Αναφέροντας ότι η πρόταση της ΝΔ έρχεται να αντικαταστήσει τον εκλογικό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ,  κ.Κουτσούμπας επισήμανε ότι οι διαφορές τους δεν μπορούν να κρύψουν την ταύτιση στο βασικό ζήτημα ότι και τα δύο κόμματα θεωρούν πως «το εκλογικό σύστημα θα πρέπει να υπηρετεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο την κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα, ώστε να συνεχίζεται απρόσκοπτα και με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση η εφαρμογή μέτρων και πολιτικών που έχει ανάγκη το κεφάλαιο».
«Και στην περίπτωση αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης δεν υπάρχουν αδιέξοδα, γιατί υπάρχει το έδαφος για τον σχηματισμό τέτοιας κυβέρνησης αστικής συνεργασίας που είναι η στρατηγική σύμπλευση συγκεκριμένων κομμάτων, η οποία το 2015, σε συνθήκες πολιτικής αστάθειας και ανάγκης, έδωσε τη δυνατότητα, από κοινού να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, το τρίτο μνημόνιο.
Αλλά και τώρα, μια χαρά συμφωνείτε, με την εμπλοκή της Ελλάδας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, με την υλοποίηση -πάση θυσία- της πολιτικής της ΕΕ.
Πίνετε νερό στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που σημαίνει υπεράσπιση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, του ελληνικού λαού.
Απόδειξη οι αντιλαϊκοί νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι διατηρούνται και επεκτείνονται.
Οι όποιες διαφορές στην πολιτική σας απλά επιβεβαιώνουν τους κανόνες του αστικού πολιτικού συστήματος, που με το δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια.
Και αν στο μέλλον χρειαστεί, μια χαρά μπορεί και να προκύψει συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.
Όσο κι αν σήμερα την ξορκίζετε» είπε ο κ.Κουτσούμπας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης