Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Αξιολόγηση B3 στις ομολογίες της Frigoglass - Σταθερό το outlook

tags :
Moody's: Αξιολόγηση B3 στις ομολογίες της Frigoglass - Σταθερό το outlook
Αξιολόγηση Β3 θέτει για την Frigoglass η Moodys σε έκθεσή της στην οποία θέτει και σταθερό outlook
Αξιολόγηση Β3 θέτει για την Frigoglass η Moodys σε έκθεσή της στην οποία θέτει και σταθερό outlook.
O αμερικανικός οίκος αξιολόγησης θέτει αξιολόγηση Β3 και στα ομόλογα ύψους 260 εκατ. ευρώ με λήξη το 2025 που έχει εκδώσει η Frigoglass Finance.
Όπως αναφέρει η Moody's η Frigoglass βελτίωσε σημαντικά τη λειτουργική της κερδοφορία με το περιθώριο να κινείται στο 9% στο 12μηνο που ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο του 2019 από περίπου 5% το 2013, αν και οι επενδύσεις είχαν ως αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη αρνητική ελεύθερη ροή μετρητών κατά την περίοδο.
Η Moody's θεωρεί ότι η ρευστότητα της Frigoglass είναι επαρκής κυρίως λόγω πρόσθετων μετρητών ύψους 14 εκατομμυρίων μετά την έκδοση των εγγυημένων ομολόγων των 260 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία σε συνδυασμό με περίπου  58 εκατομμύρια μετρητά από τον Σεπτέμβριο του 2019 δίνουν στην εταιρεία αρκετά μετρητά καλύπτει τις βασικές ανάγκες σε μετρητά για τους επόμενους 12-18 μήνες.
Ωστόσο, η ρευστότητα περιορίζεται από την απουσία πρόσθετων ανακυκλούμενων πιστωτικών διευκολύνσεων που θα μπορούσαν να παράσχουν στην εταιρεία κάποια περιθώρια για τις ανάγκες πρόσθετων επενδύσεων ή απρόσμενων μεταβολών κεφαλαίου κίνησης. Η απουσία ανακυκλούμενων πιστωτικών διευκολύνσεων έχει ιδιαίτερη σημασία στο πλαίσιο της αρνητικής παραγωγής της Frigoglass FCF τα τελευταία χρόνια.
Οι σταθερές προοπτικές αντανακλούν την άποψη της Moody's ότι η Frigoglass θα μπορέσει να διατηρήσει μόχλευση μεταξύ 4,5x-5,0x μετά το περιθώριο αναχρηματοδότησης και περιθώριο κέρδους EBITA περίπου 9% στους επόμενους 12-18 μήνες.
Oι σταθερές προοπτικές αντανακλούν επίσης την προσδοκία του Moody's ότι η FCF της Moody's θα ξεπεράσει ή θα είναι ελαφρώς θετική στους επόμενους 12-18 μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης