Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Ισχυρές οι προοπτικές των αναδυόμενων - Θα έχουν υψηλές αποδόσεις

UBS: Ισχυρές οι προοπτικές των αναδυόμενων - Θα έχουν υψηλές αποδόσεις
Ο ελβετικός χρηματοοικονομικός όμιλος προσδίδει σύσταση «overweight» για τις μετοχές αλλά και τα ομόλογα αναδυόμενων αγορών
Υπέρ των μετοχών αναδυόμενων αγορών τάσσεται η UBS σε έκθεσή της («UBS Monthy Review»), υποστηρίζοντας ότι προσφέρουν δυνατότητες υψηλών αποδόσεων για τους επενδυτές και προσθέτοντας ότι τόσο οι οικονομικές όσο και οι κοινωνικές αλλαγές στις περισσότερες εξ αυτών κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο δεκαετιών ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές.
Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των αναδυόμενων αγορών είναι ότι αντιστοιχούν, πλέον, σε περισσότερο από το 60% της παγκόσμιας οικονομικής παραγωγής και άνω του 70% της ανάπτυξης του διεθνούς ΑΕΠ, γεγονός που τις καθιστά μία ιδιαίτερα θετική επενδυτική επιλογή.
Αποτέλεσμα αυτής της αισιοδοξίας της UBS είναι ο ελβετικό χρηματοπιστωτικός όμιλος να προσδίδει πλέον «υπέρβαρη» (overweight) σύσταση για τις μετοχές τους –μία σύσταση που πριν την είχαν οι αμερικανικές μετοχές – προσθέτοντας ότι έχουν καλύτερες προοπτικές τόσο σε σχέση με τη Wall Street όσο και σε σχέση με τις μετοχές της ευρωζώνης.
Image
Προσθέτουν ακόμη ότι το 2019 η συνολική κεφαλαιοποίηση των αναδυόμενων έφθασε στο 10% της κεφαλαιοποίησης των διεθνών αγορών στο σύνολό τους, ενώ ισχυρή είναι η κυριαρχί α των μετοχών σε διεθνές και όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο.
Image
Παράλληλα θεωρούν ότι θα υπάρξει σημαντική ανάκαμψη της ανάπτυξης των αναδυόμενων αγορών, η οποία άλλωστε είναι εκ των πραγμάτων πολύ πιο ισχυρή σε σύγκριση με τις ανεπτυγμένες, ενώ υπενθυμίζουν ότι οι αποδόσεις των μετοχών αναδυόμενων αγορών ήταν καλύτερες τα τελευταία χρόνια σε σύγκριση με τις μετοχές ανεπτυγμένων αγορών..
Image
Ο όμιλος στην ανάλυσή του τονίζει ότι θεωρεί ότι τόσο οι μετοχές όσο και τα ομόλογα (αλλά σε δολάρια) των αναδυόμενων αγορών έχουν ισχυρές προοπτικές, αν και δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένες εταιρείες ή χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης