Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Περιμένοντας τη Fitch από νέα υψηλά πενταετίας

tags :
Αμέσως μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Περιμένοντας τη Fitch από νέα υψηλά πενταετίας
ΑΓΟΡΑ: Εξαιρετικά εξελίχθηκε η συνεδρίαση. Μπορεί να μην είχε τον υψηλό τζίρο που ίσως να ήθελαν πολλοί, αλλά εμάς μας άρεσε για το γνωστό λόγο. Η άνοδος απλώθηκε σε όλο το ταμπλό. Δεν είχαμε δυο τρεις δηλαδή μετοχές των τραπεζών για παράδειγμα με σημαντική άνοδο και το υπόλοιπο ταμπλό να σέρνεται.

Είχαμε εξαιρετική σχέση ανοδικών/πτωτικών μετοχών και κάποιες από τις ανοδικές ήταν μέσα σε εκείνες που έχουν μείνει πίσω. Είχαμε βέβαια και νέα υψηλά από καλές εταιρείες και μερικά «ξεσπάσματα» λόγω κάποιων ειδήσεων.

Το κλίμα στο εξωτερικό ήταν αρκετά καλό και το ΧΑ ακολούθησε. Μένει τώρα να μάθουμε την αξιολόγηση της Fitch. Η αγορά βρίσκεται σε υψηλά πέντε ετών και κρατιέται με άνεση. Έχει ακόμα περιθώριο μέχρι την επόμενη δυνατή αντίσταση. Ας παίρνουν και κανένα κέρδος οι επενδυτές, μην το ξεχνάμε αυτό!

JUMBO: Μάλλον δεν το συνειδητοποίησαν οι επενδυτές ότι διαπραγματευόταν χωρίς το μέρισμα των 0,22 ευρώ ανά μετοχή. Ή το αγνόησαν καθώς αυτό το χαρτί, έχει πολλά να δώσει ακόμα… Για τη στήλη αυτή ήταν η μετοχή της ημέρας. Έκλεισε με άνοδο 1% συν το μέρισμα που αντιστοιχούσε σε 1,1%. 

ΕΥΔΑΠ: Επιτέλους κίνηση από τη μετοχή. Πέρασε με σχετική ευκολία πάνω από τα 7,60 ευρώ μετά από καιρό. Όλες βρίσκουν το δρόμο τους. Ειδικά οι καλές και φθηνές δε χάνονται. Αναμένουμε συνέχεια και πιστεύουμε για τους βραχυπρόθεσμους που την ακολούθησαν και λόγω τεχνικής εικόνας από τα 7,30 ευρώ και κάτω, πως στα 8-8,30 ευρώ θα είναι μία καλή περιοχή κατοχύρωσης κερδών.

Στα 7,67 ευρώ και στο +1,86% με όγκο πάνω από 110 χιλ. τεμάχια και βέβαια το κλείσιμο ήταν σε υψηλό ημέρας. Βγήκαν κάποιες πωλήσεις στο τέλος.

VIOHALCO: Χωρίς εξάρσεις, χωρίς μεγάλη κίνηση, αλλά συνετά και σιγά-σιγά από τα 3,50 ευρώ που ήταν η κάτω στήριξη, ξεπέρασε την αντίσταση και έκανε τη διαφυγή. Πλέον απομακρύνεται αλλά θέλουμε τιμές κοντά στα 4,30 ευρώ για τους βραχυπρόθεσμους. Καθαρά τεχνική ήταν η προσέγγισή της από τη στήλη πριν μερικές εβδομάδες.
Και εδώ κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στα 3,99 ευρώ με όγκο 251 χιλ. τεμάχια.

ΔΕΗ: Εξαιρετική και η δική της κίνηση. Υπάρχουν δυνατά χέρια που τη στηρίζουν και φαίνεται. Οριακά χαμηλότερα από το υψηλό ημέρας το κλείσιμο της μετοχής. Στα 4,3280 ευρώ με άνοδο 3,15%.

MIG: Φαινόταν σχεδόν από το ξεκίνημα της συνεδρίασης ότι είχε ανοδικές διαθέσεις. Έχουν πάει άλλες κι άλλες. Τα μεγάλα δάνεια είναι αυτά που προβληματίζουν, αλλά όπως έχουμε παρατηρήσει ούτε η πρώτη θα είναι ούτε η τελευταία που ενισχύεται με την προοπτική να κάνει κάτι με τα δάνειά της. Στα 0,1188 ευρώ και στο +9,19%.

FRIGOGLASS: Πάει για αναχρηματοδότηση δανεισμού και αν μειώσει το επιτόκιο θα μπορέσει να ωφελήσει τα κέρδη. Θα φύγει και ένας πονοκέφαλος για όσα δάνεια λήγουν σχετικά σύντομα. Επίσης ανακοίνωσε την πορεία πωλήσεων και EBITDA για το 2019. Εκτίμηση δηλαδή για την αύξηση αλλά βγαίνουν τα νούμερα. Έχει κάνει μεγάλη κίνηση ήδη η μετοχή από τα 0,20 ευρώ που συσσώρευε. Στο limit up και στα 0,28 ευρώ.

DOPPLER: Σπάει τα κοντέρ και με αποτίμηση κοντά στα 9 εκατ. ευρώ νομίζουμε πως αν πετύχει τους στόχους της η διοίκηση και έχει καλό growth και το 2020 θα πάει ακόμα καλύτερα.

REDS: Ακολούθησε και αυτή το γενικότερο κλίμα. Αξίζει καλύτερης αποτίμησης αλλά μέχρι σήμερα δεν την έχουμε δει να κάνει μία καλή κίνηση που να ξεφύγει από τα τρέχοντα επίπεδα. Έχει ξαναπροσπαθήσει να φύγει πάνω από τα 1,30 ευρώ χωρίς επιτυχία. Ίσως αυτή να είναι η τυχερή της.

CENTRIC: Θα λέγαμε πως κοντά στα 0,30 ευρώ η τιμή θα είναι πιο δίκαιη, και για τη στήλη που την ακολουθεί από 0,10-0,12 ευρώ θα ήταν μία εξαιρετική απόδοση, για να κατοχυρώσουμε κέρδη. Είναι αρκετά κοντά πλέον…

ΕΚΤΕΡ: Συσσωρεύει και αυτή αρκετό καιρό και προσπαθεί στις τελευταίες συνεδριάσεις να απομακρυνθεί.

ΚΟΥΕΣ: Χαρτάρα. Με όγκο πάνω από τα 8,80 ευρώ και σε νέα υψηλά 20 ετών. Τι να λέμε!!

Καλό Σαββατοκύριακο
Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης