Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard & Poor's: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση «Β-» για τη Frigoglass – Σταθερό το outlook

tags :
Standard & Poor's: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση  «Β-» για τη Frigoglass – Σταθερό το outlook
Standard & Poor's: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση  «Β-» για τη Frigoglass – Σταθερό το outlook
Σε προσφορά ομολογιών προνομιακής εξασφάλισης ονομαστικού κεφαλαίου 260 εκατ, ευρώ με λήξη το 2025, προτίθεται να προβεί η Frigoglass Finance B.V., θυγατρική της Frigoglass, με σκοπό την για την αναχρηματοδότηση του υπάρχοντος χρέους της.
Η συναλλαγή θα πρέπει να επιτρέψει στη Frigoglass να μειώσει το κόστος των τοκοχρεολυσίων που καταβάλλει και να βελτιώσει το προφίλ λήξης του χρέους της.
Ως εκ τούτου η Standard & Poor's επιβεβαιώνει την αξιολόγηση  «Β-» για τη Frigoglass και το σταθερό outlook.
Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, την οποία αναμένουμε να πραγματοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2020, η Frigoglass θα έχει περίπου 70 εκατ. σε μετρητά, περιορισμένες βραχυπρόθεσμες ληξιπρόθεσμες οφειλές, και ενδεχομένως χαμηλότερο κόστος τόκων.
Σύμφωνα με την Standard & Poor's η Frigoglass έχει ήδη εξασφαλίσει τις περισσότερες από τις πωλήσεις της το 2020 με τους σημαντικούς πελάτες της στον κλάδο γυαλιού (εμφιαλωτές της Coca-Cola και μεγάλα ζυθοποιεία).
Παράλληλα τονίζει πως η Frigoglass διαθέτει επαρκείς πηγές ρευστότητας για να αντιμετωπίσει πιθανές ανοιχτές κινήσεις κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου τερματισμού λειτουργίας ενός από τους κλιβάνους της στη Νιγηρία για τέσσερις μήνες κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020.
Ο τερματισμός λειτουργίας θα επιτρέψει την επέκταση της παραγωγικής ικανότητας.
Η Frigoglass συνεχίζει να μην αναμένει καμία σημαντική διακοπή της τροφοδοσίας κατά τη διάρκεια της περιόδου τερματισμού λειτουργίας. Αναμένει ότι ο κλίβανος θα είναι πλήρως λειτουργικός και πάλι μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2020, με αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας κατά 50%, που θα στηρίξει την κορυφαία ανάπτυξη της εταιρείας από το 2021.
Όπως συμβαίνει πάντα με μεγάλα έργα στις αναδυόμενες αγορές, εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος πιθανών καθυστερήσεων ή / και υπέρβασης του κόστους.
Παρόλα αυτά, πιστεύουμε ότι η Frigoglass θα παραμείνει επαρκώς χρηματοδοτημένη για τους επόμενους 12 μήνες.
Όσον αφορά τις λειτουργικές επιδόσεις, πιστεύουμε ότι η επιχειρηματική στρατηγική έχει αρχίσει να αποδίδει.
Για το 2019, προβλέπουμε αύξηση των εσόδων κατά περίπου 13,0% -14% (περίπου 473 εκατ. ευρώ) και προσαρμοσμένα περιθώρια EBITDA μετά το κόστος αναδιάρθρωσης περίπου 14%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης