Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Boris Johnson υπέγραψε το Brexit

tags :
O Boris Johnson υπέγραψε το Brexit
Αυτή είναι μια φανταστική στιγμή που επικυρώνει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016 δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson υπέγραψε το νομοσχέδιο που προβλέπει την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. στις 31 Ιανουαρίου.
Το εν λόγω νομοσχέδιο χρειάστηκε δύο κυβερνήσεις Συντηρητικών, δύο διαφορετικούς πρωθυπουργούς και περισσότερο από ένα χρόνο για να περάσει στο Κοινοβούλιο.
Ο κ. Johnson δήλωσε ότι αυτή είναι μια «φανταστική στιγμή που επικυρώνει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016 και ολοκληρώνει πολλά χρόνια διαμάχης».
Η συμφωνία ολοκληρώνει μια διαδικασία διαπραγμάτευσης μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ε.Ε. και ξεκινά τις συνομιλίες για την μελλοντική σχέση.
«Τώρα μπορούμε να προχωρήσουμε ως μια ενιαία χώρα - με μια κυβέρνηση επικεντρωμένη στην παροχή καλύτερων δημόσιων υπηρεσιών, σε μεγαλύτερες ευκαιρίες και στην εξάπλωση των δυνατοτήτων κάθε γωνίας του λαμπρού μας Ηνωμένου Βασιλείου, οικοδομώντας παράλληλα μια νέα ισχυρή σχέση με την ΕΕ ως φίλοι και ισοδύναμοι» δήλωσε ο Johnson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης