Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νορβηγία: Eυρύς ανασχηματισμός μετά την αποχώρηση του Κόμματος της Προόδου από τον κυβερνητικό συνασπισμό

tags :
Νορβηγία:  Eυρύς ανασχηματισμός μετά την αποχώρηση του Κόμματος της Προόδου από τον κυβερνητικό συνασπισμό
Νορβηγία: Η πρωθυπουργός προχώρησε σε ευρύ ανασχηματισμό της κυβέρνησης μετά την αποχώρηση του δεξιού Κόμματος της Προόδου από τον κυβερνητικό συνασπισμό
Στον ευρύτερο κυβερνητικό ανασχηματισμό από το 2013 από τότε δηλαδή που ανέλαβε την εξουσία προχώρησε σήμερα (24/1) η πρωθυπουργός της Νορβηγίας Erna Solberg.
Η πρωθυπουργός άλλαξε στο χαρτοφυλάκιο τα δύο τρίτα των υπουργών της με την ελπίδα να βελτιώσει τις προοπτικές του κυβερνητικού συνασπισμού υπό τους Συντηρητικούς.
Η κυβέρνηση της Erna Solberg έχασε αυτή την εβδομάδα την πλειοψηφία της στη βουλή μετά την αποχώρηση του δεξιού Κόμματος της Προόδου εξαιτίας της απόφασης των νορβηγικών αρχών να επαναπατρίσουν μία γυναίκα από τη Συρία που φέρεται να συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο τοπικά ΜΜΕ.
Αν και το Κόμμα της Προόδου δεσμεύθηκε να εξακολουθήσει να στηρίζει τη Erna Solberg στην πρωθυπουργία, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα κεντροαριστερά κόμματα στη Νορβηγία προηγούνται κατά πολύ στην πρόθεση ψήφου ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2021.
Το καινούργιο υπουργικό συμβούλιο μετρά 20 υπουργούς από 22, ενώ 13 υπουργεία θα αλλάξουν χέρια, ανάμεσά τους τα υπουργεία Οικονομικών, Πετρελαίου και Ενέργειας, Δικαιοσύνης και Μεταφορών.
Ο βετεράνος βουλευτής των Συντηρητικών Tore Saner ορίστηκε υπουργός Οικονομικών, μετακινούμενος από το υπουργείο Παιδείας.
Επίσης η 33χρονη Tina Bru, ένα ανερχόμενο αστέρι του κόμματος, θα αναλάβει το υπουργείο Πετρελαίου και Ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης