Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κινδυνεύει από ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα η επαρχία Χουμπέι της Κίνας – Παγιδευμένοι, δηλώνουν οι ξένοι πολίτες

tags :
Κινδυνεύει από ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα η επαρχία Χουμπέι της Κίνας – Παγιδευμένοι, δηλώνουν οι ξένοι πολίτες
Τα ράφια των σούπερ μάρκετ αρχίζουν να αδειάζουν, ενώ δημοσιεύματα αναφέρουν ήδη ελλείψεις σε μάσκες και φάρμακα στα τοπικά νοσοκομεία - Τρομακτική εξάπλωση προβλέπει έκθεση ερευνητών: ο κοροναϊός θα μπορούσε να προσβάλλει από 250.000 ως και 350.000 άτομα μέχρι τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου μόνο στην Ουχάν
Στην πόλη της επαρχίας Χουμπέι, στην κεντρική Κίνα, οι ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα φαίνεται να ανησυχούν τους εγκλωβισμένους και εκνευρισμένους κατοίκους, καθώς η Ουχάν είναι αποκλεισμένη από χθες Πέμπτη 23 Ιανουαρίου.
Δεύτερη μέρα του αποκλεισμού σήμερα 24/1 και οι κάτοικοι, τρέχουν στα καταστήματα τροφίμων για να εφοδιαστούν με προμήθειες, καταγγέλλοντας στον τοπικό Τύπο, πως τα ράφια αρχίζουν να αδειάζουν, ενώ είναι εκνευρισμένοι με τον τρόπο που διαχειρίζονται οι τοπικές αρχές την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Δημοσιεύματα, επικαλούμενα μαρτυρίες κατοίκων, αναφέρουν ήδη ελλείψεις σε μάσκες και φάρμακα στα τοπικά νοσοκομεία, με μαρτυρίες να αποκαλύπτουν ότι τα νοσοκομεία χορηγούν μόνο δύο μάσκες σε κάθε γιατρό.
Ο τοπικός κυβερνήτης Wang Xiaodong προσπάθησε να καθησυχάσει τους πολίτες με δηλώσεις του στον τοπικό Τύπο, τονίζοντας πως όλα βρίσκονται υπό έλεγχο, ενώ όσον αφορά στις προμήθειες στα τρόφιμα στην Ουχάν, διαβεβαίωσε τους πολίτες πως είναι «επαρκείς», καθώς η «αποκλεισμένη» πόλη διαθέτει 5 εκατ. κιλά ρύζι, 4 εκατ. κιλά λάδι και περισσότερους από 10.000 τόνους χοιρινό και μοσχάρι.
Δεν διευκρίνησε ωστόσο για πόσο.
Η πόλη τέθηκε σε καραντίνα από τις 10 το πρωί της Πέμπτης 23/1 (τοπική ώρα), ενώ σήμερα Παρασκευή 24/1, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ακολούθησαν η Σιτσουάν, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κίνας, η Ανχουέι στην ανατολική Κίνα, το Πεκίνο και η Σαγκάη.
Η Walt Disney Co ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τη Ντίσνεϊλαντ της Σανγκάης από αύριο Σάββατο 25/1, σε μια προσπάθεια να μην επεκταθεί ο ιός, δεδομένου ότι, το πάρκο Ντίσνεϊ της Σανγκάης είναι γεμάτο κόσμο στη διάρκεια των επταήμερων διακοπών για το κινεζικό νέο έτος.
Η Κίνα ανακοίνωσε επίσης ότι θα κλείσει από αύριο Σάββατο κάποια τμήματα του εμβληματικού Σινικού Τείχους, όπως και τους τάφους των Μινγκ και το «Δάσος με τις Παγόδες», μνημεία που είναι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί.
Ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ουχάν αναμένεται να αυξηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, λόγω των εορτών του σεληνιακού νέου έτους, με αποτέλεσμα το Πεκίνο να  απαγορεύσει τις μετακινήσεις από και προς την πόλη των 11 εκατ. κατοίκων.
Την ίδια ώρα, όπως γράφει η Daily Mail, «παγιδευμένοι» και «πανικοβλημένοι», δηλώνουν οι πολίτες ξένων χωρών, που δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τις αποκλεισμένες πόλεις.
Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη έκθεση ερευνητών από την Αγγλία, τη Σκωτία και τη Φλόριντα, ο κοροναϊός θα μπορούσε να προσβάλλει από 250.000 ως και 350.000 άτομα μέχρι τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου, μόνο στην Ουχάν, προειδοποιώντας, ότι μόνο μία στις 20 περιπτώσεις, διαγιγνώσκεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης