Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump ζητά την απόλυση της Αμερικανίδας Πρέσβειρας στην Ουκρανία - "Ξεφορτώσου την"

Ο Trump ζητά την απόλυση της Αμερικανίδας Πρέσβειρας στην Ουκρανία -
Η Αμερικανίδα πρέσβης στην Ουκρανία είναι κεντρικό πρόσωπο στα γεγονότα που οδήγησαν στην παραπομπή σε δίκη για την καθαίρεση του Αμερικανού προέδρου
Μια ηχογράφηση φέρεται να καταγράφει τον Donald Trump να ζητά το 2018 την απόλυση της τότε πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Ουκρανία, κεντρικού προσώπου στη σειρά των γεγονότων που οδήγησε στην παραπομπή σε δίκη για την καθαίρεση του Αμερικανού προέδρου, μετέδωσε χθες το ειδησεογραφικό δίκτυο ABC.
Στο ηχητικό απόσπασμα ακούγεται μια φωνή που μοιάζει με εκείνη του Trump, να μιλά σε ένα δείπνο τον Απρίλιο του 2018 με καλεσμένους, ανάμεσά τους τον Λεβ Πάρνας, πρώην συνεργάτη του Rudi Juliani, προσωπικού δικηγόρου του Αμερικανού προέδρου, τόνισε το ABC, επικαλούμενο πηγές με γνώση της ηχογράφησης.
Αν η ηχογράφηση είναι αυθεντική, αυτή θα ενισχύσει τον ισχυρισμό των Δημοκρατικών ότι συνεργάτες του Trump επί σχεδόν έναν χρόνο προσπαθούσαν να απομακρύνουν την αμερικανίδα πρώην πρέσβειρα στην Ουκρανία Mari Yovanovic, επειδή την θεωρούσαν εμπόδιο στην επιχείρησή τους να πιέσουν το Κίεβο να ερευνήσει τον πολιτικό αντίπαλο του Trump, Joe Biden.
«Ξεφορτώσου την!» ακούγεται η φωνή να λέει. «Διώξ' την αύριο.
Δεν με νοιάζει. Διώξ' την αύριο. Βγάλ' την απ' την μέση. Εντάξει; Κάντο».
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος έχει δηλώσει πως είχε δικαίωμα να απολύσει την Γιοβάνοβιτς, όπως και το έκανε τον Μάιο του 2019. Χθες στο Fox News, ο ίδιος είπε πως «δεν ήταν θαυμαστής» της Yovanovic.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο Parnas είχε αφηγηθεί τη συνομιλία που δημοσιεύτηκε, σε συνεντεύξεις του σε μέσα ενημέρωσης.
Ο Parnas βρήκε ένα αρχείο ψηφιακής εγγραφής των όσων ακούγονται στο ηχητικό απόσπασμα μετά τη δημοσιοποίησή του από το ABC, δήλωσε ο δικηγόρος του Τζόζεφ Μπόντι και το έστειλε στην Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής, που συνεχίζει τις έρευνες για τις ενέργειες Trump στην ουκρανική υπόθεση.
«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που βλέπω ότι όσα ο κ. Πάρνας έχει δηλώσει για αυτή τη συνάντηση, είναι αλήθεια», τόνισε ο Μπόντι, αναφερόμενος στο δείπνο της 30ης Απριλίου 2018.
«Είναι ακόμα ένα παράδειγμα της εκδοχής των γεγονότων από τον κ. Πάρνας που επιβεβαιώνεται από αποδεικτικά στοιχεία με τη μορφή ηχογραφήσεων, μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μηνυμάτων κειμένου».
Ο Πάρνας, Αμερικανός επιχειρηματίας γεννημένος στην Ουκρανία, παρέχει αποδείξεις στους Δημοκρατικούς που τώρα πιέζουν για την καθαίρεση Trump στην δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Γερουσία.
Ο επιχειρηματίας από την Φλόριντα διαδραμάτισε κομβικό ρόλο στην έρευνα του Juliani για τον Joe Biden, τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και τον γιο του, Hider. Είναι κατηγορούμενος για παραβιάσεις της νομοθεσίας περί χρηματοδότησης προεκλογικών εκστρατειών, σε μια ξεχωριστική ποινική υπόθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης