Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διεθνής Διαφάνεια: Αισιόδοξα τα στοιχεία για τη διαφάνεια στην Ελλάδα το 2019 - Βελτιώθηκε κατά 7 θέσεις

Διεθνής Διαφάνεια: Αισιόδοξα τα στοιχεία για τη διαφάνεια στην Ελλάδα το 2019 - Βελτιώθηκε κατά 7 θέσεις
Η βελτιωμένη κατάταξη της χώρας μας αποδίδεται στις μεταρρυθμίσεις που αναλήφθηκαν το β’ εξάμηνο του έτους για την καταπολέμηση της διαφθοράς
Αισιόδοξα είναι τα στοιχεία της Διεθνούς Διαφάνειας για την Ελλάδα η οποία βελτιώθηκε κατά επτά θέσεις το 2019, σε σχέση με το 2018.
Στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς 2019, που εκδίδει και δημοσιοποιεί η Διεθνής Διαφάνεια η χώρα εμφανίζεται σημαντικά "απαλλαγμένη" από στοιχεία διαφθοράς με τον Άγγελο Μπίνη, Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας να υπογραμμίζει πως «η φετινή βελτιωμένη κατάταξη της χώρας μας στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς αποδίδεται στις μεταρρυθμίσεις που αναλήφθηκαν το β’ εξάμηνο του έτους για την καταπολέμηση διαφθοράς».
Η χώρα ανέβηκε στην 60ή θέση σε σύνολο 180 χωρών, από την 67η όπου βρισκόταν πέρυσι, συγκεντρώνοντας 48 βαθμούς έναντι 45.
Ήταν, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, από τις λίγες χώρες που βελτίωσαν σημαντικά τη θέση τους, ενώ αντίθετα είχε χάσει πόντους μεταξύ 2017 και 2018.
Η έκθεση σημειώνει τη δημιουργία της Ανεξάρτητης Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, η οποία ιδρύθηκε με το πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης περί επιτελικού κράτους.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης