Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη ρύθμιση των τετραγωνικών των ακινήτων

Θεοδωρικάκος: Ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη ρύθμιση των τετραγωνικών των ακινήτων
Στις 31 Μαρτίου 2020 θα λήξει η προθεσμία για την ρύθμιση της διαφοράς ανάμεσα στα δηλωθέντα τετραγωνικά στο Ε9 και στους λογαριασμούς της ΔΕΗ
Ανοίγει στις επόμενες 10 ημέρες η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των πραγματικών τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων τους, οι ιδιοκτήτες αποφεύγοντας την ταλαιπωρία με την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στους δήμους.
Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος στο 37ο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ η ΚΕΔΕ, θέτει σύντομα σε λειτουργία την ηλεκτρονικής της πλατφόρμα καθώς λήγει στις 31 Μαρτίου 2020 η προθεσμία για την ρύθμιση της διαφοράς που παρατηρείται ανάμεσα στα δηλωθέντα τετραγωνικά στο Ε9 και στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Η σχετική ρύθμιση που απαλλάσσει από πρόστιμα για τυχόν αδήλωτα τετραγωνικά την τελευταία πενταετία, αφορά και το ΤΑΠ (Τέλος Ακίνητης Περιουσίας), διευκρίνισε στον χαιρετισμό του ο κ. Θεοδωρικάκος.
Για όσους πολίτες έσπευσαν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους πριν από την ψήφιση της ρύθμισης, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ και αναμένει την εισήγησή της για το θέμα.
Σε ό,τι αφορά στα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι παρατείνεται μέχρι την 30η Ιουνίου 2020 η δυνατότητα τακτοποίησης της διαδικασίας ώστε οι ιδιοκτήτες τους να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη.
Ο ίδιος ανακοίνωσε επίσης ότι την προσεχή Παρασκευή θα κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει το δικαίωμα στην ΕΕΤΑΑ να υπογράφει συμβάσεις έργου στους μηχανικούς του ΤΕΕ, ώστε οι τελευταίοι να εκτελούν μελέτες και να εποπτεύουν την κατασκευή τεχνικών έργων στους δήμους και παράλληλα να στηρίζουν τεχνικά τις υπηρεσίες δόμησης και τις πολεοδομίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης