Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Netanyahu: «Ιστορικό» το σχέδιο Trump για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή

Netanyahu: «Ιστορικό» το σχέδιο Trump για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή
«Ευκαιρίες τέτοιου είδους εμφανίζονται μόνο μια φορά στην ιστορία και εμείς δεν επιτρέπεται να αποτύχουμε», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Το ειρηνευτικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή που αναμένεται να παρουσιάσει σύντομα η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Donald Trump θα είναι «ιστορικό», διαβεβαίωσε απόψε (25/1) ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu, ο οποίος θα μεταβεί εντός της επόμενης εβδομάδας στην Ουάσινγκτον για να συζητήσει αυτήν την αμερικανική πρωτοβουλία.
«Ευκαιρίες τέτοιου είδους εμφανίζονται μόνο μια φορά στην ιστορία και εμείς δεν επιτρέπεται να αποτύχουμε. Είμαι γεμάτος ελπίδες ότι βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας ιστορικής στιγμής για το κράτος μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του, σχετικά με το αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο.
«Σήμερα, έχουμε στον Λευκό Οίκο τον μεγαλύτερο φίλο που είχε ποτέ το Ισραήλ και, επομένως, τη μεγαλύτερη ευκαιρία που είχαμε ποτέ», πρόσθεσε.
Ο Trump είπε την Πέμπτη (23/1) ότι το ειρηνευτικό σχέδιο, η παρουσίαση του οποίου έχει αναβληθεί πολλές φορές, θα δοθεί στη δημοσιότητα μέχρι την Τρίτη.
Ο Benny Gantz, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στο Ισραήλ και αντίπαλος του Netanyahu στις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου, θα πάει επίσης στην Ουάσινγκτον την Δευτέρα.
Στις συνομιλίες αυτές οι Παλαιστίνιοι, που θεωρούν την κυβέρνηση Trump υπερβολικά φιλοϊσραηλινή, λένε ότι δεν έχουν προσκληθεί.
«Είχα πολλές επαφές και συζητήσεις για το Ειρηνευτικό Σχέδιο με τους συμβούλους του προέδρου Trump τους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου και τον φίλο μου, τον πρεσβευτή (των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ) David Friedman.
Το περιεχόμενο των συνομιλιών μας, όπως και οι λεπτομέρειες του σχεδίου θα παραμείνουν απόρρητα προς το παρόν» είπε απόψε ο Gantz.
«Όμως μπορώ ήδη να σας πω ότι το Ειρηνευτικό Σχέδιο του προέδρου Trump θα σηματοδοτήσει την ιστορία ως ένα σημαντικό ορόσημο που θα επιτρέψει στους διάφορους πρωταγωνιστές στη Μέση Ανατολή να προχωρήσουν προς τα εμπρός, με μια ιστορική περιφερειακή συμφωνία», πρόσθεσε.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης