Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Πλήγμα για Macron – Σημαντικά κενά διαπιστώνει το νομικό συμβούλιο στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση

Γαλλία: Πλήγμα για Macron – Σημαντικά κενά διαπιστώνει το νομικό συμβούλιο στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση
Η διαφωνία του γαλλικού Συμβουλίου της Επικρατείας ενδέχεται να αναζωπυρώσει τις αντιδράσεις στη μεταρρύθμιση
To Συμβούλιο Επικρατείας της Γαλλίας προειδοποίησε ότι υπάρχουν κενά στις οικονομικές προβλέψεις της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης του προέδρου Emmanuel Macron, προσθέτοντας πως οι αλλαγές αυτές δεν μπορούν να εγγυηθούν τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του συνταξιοδοτικού συστήματος.
Η κριτική από το Συμβούλιο της Επικρατείας, που έχει συμβουλευτικό ρόλο στην κυβέρνηση, αποτελεί πλήγμα για τον Macron, καθώς επιχειρεί μια συστηματική αναθεώρηση του συνταξιοδοτικού συστήματος του κράτους, έχοντας απέναντί του μαζικές διαμαρτυρίες και απεργίες.
Η γνωμοδότηση αυτή ενδέχεται να αναζωπυρώσει την αντίθεση στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, η οποία είχε χαλαρώσει τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι δημόσιες συγκοινωνίες του Παρισιού επανήλθαν σε μια σχεδόν κανονική λειτουργία και η προσέλευση σε πορείες ήταν χαμηλότερη από το προηγούμενο διάστημα, παρατηρεί το Bloomberg.
«Δεν έχω διαβάσει ποτέ μια τέτοια αρνητική μελέτη από το Συμβούλιο της Επικρατείας», δήλωσε η Valerie Rabault, ηγέτιδα της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης στην Εθνοσυνέλευση.
Η σημαντικότερη καταγγελία του Συμβουλίου είναι ότι δεν είχε επαρκή χρόνο για να εγγυηθεί τη «νομική ασφάλεια του συνταξιοδοτικού.
Όσον αφορά τις δημοσιονομικές επιπτώσεις της μεταρρύθμισης, το συμβούλιο είχε ήδη προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι οι μελέτες της ήταν ανεπαρκείς.
Ωστόσο, μια εκτεταμένη έρευνα που υπέβαλε η κυβέρνηση στις 15 Ιανουαρίου εξακολουθεί να είναι ατελής ανέφερε το συμβούλιο τονίζοντας πως χρειάζεται περισσότερη ανάλυση για το πώς η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος θα μπορούσε να επηρεάσει τα ποσοστά απασχόλησης των εργαζομένων και του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης