Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Αναμνηστικά νομίσματα Brexit – Σε κυκλοφορία από την Παρασκευή 31/1, ημερομηνία εξόδου της χώρας από την ΕΕ

Βρετανία: Αναμνηστικά νομίσματα Brexit – Σε κυκλοφορία από την Παρασκευή 31/1, ημερομηνία εξόδου της χώρας από την ΕΕ
Σχεδόν 3 εκατ. νομίσματα του Brexit θα μπουν στην κυκλοφορία από την Παρασκευή 31/1 και άλλα 7 εκατ. θα ακολουθήσουν εντός του έτου
Η νέα σειρά αναμνηστικών νομισμάτων για το Brexit, με χαραγμένη ημερομηνία την 31η Ιανουαρίου, ημέρα που η Βρετανία θα εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρουσιάστηκε από τον υπουργό Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Sajid Javid.
Η αξία του νέου νομίσματος είναι 50 πένες και η προηγούμενη παρτίδα αχρηστεύτηκε όταν άλλαξε η ημερομηνία αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς το Brexit ήταν αρχικά να υλοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου 2019.
Τα νέα νομίσματα γράφουν στη μία όψη τους «Ειρήνη, Ευημερία και Φιλία με όλα τα έθνη» και έχει χαραγμένη από κάτω την ημερομηνία αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, δηλαδή, «31 Ιανουαρίου 2020».
Αποκαλύπτοντας το νόμισμα της μισής στερλίνας (50 πένες), ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Sajid Javid δήλωσε ότι «η αποχώρηση από την ΕΕ είναι ένα σημείο καμπής για την ιστορία της χώρας μας και αυτό το νόμισμα συμβολίζει την αρχή ενός νέου κεφαλαίου».
Σχεδόν 3 εκατ. νομίσματα του Brexit θα μπουν στην κυκλοφορία από την Παρασκευή 31/1 και άλλα 7 εκατ. θα ακολουθήσουν εντός του έτους.
Σημειώνεται ότι η καθυστέρηση του Brexit από τις 31 Οκτωβρίου 2019 στις 31 Ιανουαρίου 2020 είχε ως αποτέλεσμα να σταλεί στο χυτήριο η αρχική παρτίδα, σχεδόν 1 εκατ. νομίσματα της μισής λίρας που επάνω είχαν χαραγμένη την προηγούμενη ημερομηνία αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.
 Υπενθυμίζεται ότι Βρετανία θα εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση τα μεσάνυχτα της 31ης Ιανουαρίου 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης