Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ): Η ΝΔ έχει αποτύχει ως τώρα στην διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού

Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ): Η ΝΔ έχει αποτύχει ως τώρα στην διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού
"Δεν θα γίνουμε κανενός συμπλήρωμα και δεκανίκι", τόνισε ο Π. Χρηστίδης
«Η Νέα Δημοκρατία έχει αποτύχει στη διαχείριση του μεταναστευτικού - προσφυγικού.
Γι’ αυτό έχει αλλάξει πέντε υπεύθυνους, γι’ αυτό έκλεισε και άνοιξε ένα Υπουργείο, γι’ αυτό ακόμα και σήμερα δεν έχει ξεκαθαρίσει στους νησιώτες τι πρόκειται να γίνει στα νησιά», τόνισε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του OPEN ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Π. Χρηστίδης.
Μιλώντας για το μεταναστευτικό σημείωσε πως «εμείς έχουμε καθαρές θέσεις, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο τα μασάει».
Όπως είπε, «εμείς ως Κίνημα Αλλαγής λέμε: Πρώτον καμία νέα δομή στα νησιά μας αν δεν ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με τις υπάρχουσες», εξηγώντας ότι αυτό σημαίνει ότι «δεν μπορούμε να πάμε στη Λέσβο, στη Σάμο, στα υπόλοιπα νησιά και να πούμε ότι ανοίγουμε νέες δομές όταν δεν ξέρουν οι άνθρωποι τι θα γίνει με τη Μόρια και τις υπόλοιπες περιοχές».
Δεύτερον, πρόσθεσε, «κλειστά κέντρα με βάση τους διεθνείς κανόνες θα μπορούν να ικανοποιούν τη φιλοξενία αυτών των ανθρώπων για μερικούς μήνες» και «τρίτον ευρωπαϊκή ευθύνη».
Σύμφωνα με τον κ. Χρηστίδη «ο κ. Τσίπρας υπέγραψε μία συμφωνία πριν από τέσσερα χρόνια. Η συμφωνία αυτή, ως κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει δώσει τα κλειδιά της διαχείρισης στον κ. Erdogan.
Σήμερα η Ευρώπη είναι κατώτερη των περιστάσεων.
Βλέπετε ο κ. Erdogan προκαλεί και σήμερα εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε ανάσα, αφού τα νησιά μας έχουν μετατραπεί σε αποθήκες ψυχών.
Αν δεν γίνει ευρωπαϊκό relocation και να πάρει ευθύνες η Ευρώπη και περιμένουν να τα βγάλει πέρα μόνη της η Ελλάδα, δεν θα αντέξει η Ελλάδα».
Υπενθύμισε ότι η Φώφη Γεννηματά έχει πάει στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές και έχει βάλει τα ζητήματα και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κάνει όλα όσα χρειάζονται.
«Όσο ακολουθεί τη στρατηγική ενός καλού παιδιού, που περιμένει η Ευρώπη να μας ακούσει, δεν θα μας ακούσει η Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασιών στις επόμενες εκλογές, ο κ. Χρηστίδης επεσήμανε πως «οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική.
Αυτό είναι κάτι πολύ καθαρό και εμείς θα καταθέσουμε τις προοδευτικές μας απόψεις, γιατί θέλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ψηλά γιατί εμείς θέλουμε να γίνουμε πρωταγωνιστές. Δεν θα γίνουμε κανενός συμπλήρωμα και δεκανίκι».
Περαιτέρω, τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε τα προηγούμενα χρόνια τι σχέση έχει με την προοδευτική παράταξη, με τον κ. Καμμένο και πολλούς ακόμα που σήμερα είναι ακόμα βουλευτές του.
Το ποια είναι η προοδευτική παράταξη το γνωρίζουν πολύ καλά οι Έλληνες πολίτες».
Υπογράμμισε πως «όλες οι προοδευτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις έγιναν από το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια.
Σήμερα Κυβερνά η Νέα Δημοκρατία και αυτό είναι κάτι που βιώνουν οι πολίτες τους τελευταίους μήνες.
Εμείς θα κάνουμε σκληρή αντιπολίτευση και εκεί θα συζητάμε όλα τα ζητήματα».
Κληθείς να σχολιάσει τα όσα γράφτηκαν για τον Κώστα Λαλιώτη ότι δήθεν θα πάει στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χρηστίδης ανέφερε πως «έχουν γραφτεί τόσα πολλά για τον Κώστα Λαλιώτη ότι θα πήγαινε στο συνέδριο κλπ, επομένως μετά τη δική του διάψευση ανέβασα και αυτή τη φωτογραφία στο instragram γιατί νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό για όλους αυτούς που έλεγαν όσα έλεγαν το προηγούμενο διάστημα».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης