Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμια οδύνη για το θάνατο του θρύλου του NBA Kobe Bryant - Νεκρή και η 13χρονη κόρη του

tags :
Παγκόσμια οδύνη για το θάνατο του θρύλου του NBA Kobe Bryant - Νεκρή και η 13χρονη κόρη του
Νεκροί άλλοι 7 άνθρωποι - Οι Αρχές αναζητούν τα αίτια συντριβής του ελικοπτέρου του
(upd2) Παγκόσμια οδύνη έχει προκαλέσει ο θάνατος του θρύλου του ΝΒΑ, Kobe Bryant, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ηλικία 41 ετών, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε, συνετρίβη χθες Κυριακή 26/1 κοντά στο Λος Άντζελες.
Σύμφωνα με τις αρχές, στο ελικόπτερο, επέβαιναν άλλα 8 άτομα, ανάμεσα στα οποία και η 13χρονη κόρη του, Gianna.
Διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν πως ταυτοποιήθηκαν και οι υπόλοιποι 7 νεκροί.

Πρόκειται για τους John Altobelli, προπονητή του κολεγιακού μπέιζμπολ του Orange County, η γυναίκα του Keri και η κόρη του Alyssa, η Christina Mauser, προπονήτρια της ομάδας μπάσκετ της κόρης του Kore Bryant, οι συμπαίκτριες της Gianna, Payton Mauser και Sarah Chester και ο πιλότος του ελικοπτέρου, Ara Zobayan.
Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου.
Όπως έχει γίνει γνωστό, το ελικόπτερο απογειώθηκε χθες Κυριακή 26/1 από το αεροδρόμιο Τζον Γουέιν και έπεσε σε λόφο στη περιοχή Καλαμπάσας.
Μάρτυρες ανέφεραν πως το είδαν να πετάει σε χαμηλό ύψος, καθώς και να στροβιλίζει, πριν προσκρούσει στο έδαφος και ακολουθήσει έκρηξη.
Ο πιλότος ήρθε σε επαφή με τον πύργο ελέγχου στο αεροδρόμιο Burbank γύρω στις 19.30, 26/1 (ώρα Ελλάδας) και ο πύργος γνώριζε ότι ο πιλότος είχε περιπλανηθεί για περίπου 15 λεπτά.
Ο πιλότος κινήθηκε βόρεια κατά μήκος του 118 αυτοκινητόδρομου προτού γυρίσει προς τα δυτικά και άρχισε να έχει πορεία πάνω από τον αυτοκινητόδρομο 101 γύρω από το Woodland Hills της Καλιφόρνια.
Περίπου στις 09:40 συνάντησαν πιο κακές καιρικές συνθήκες όπως και πυκνή ομίχλη και το ελικόπτερο στράφηκε νότια.
Από την πρώτη στιγμή οι Αρχές κατέστησαν σαφές πως δεν υπάρχουν επιζώντες.
Σε κάθε περίπτωση, δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμα τα αίτια συντριβής του ελικοπτέρου.
Τα σενάρια που εξετάζονται είναι δύο, συγκεκριμένα, το ένα αφορά πιθανή μηχανική βλάβη και το άλλο την περιορισμένη ορατότητα λόγω ομίχλης.
Το σενάριο της πτώσης εξαιτίας της ομίχλης ενισχύεται και από τις καταθέσεις που έδωσαν οι αυτόπτες μάρτυρες.
Στην περιοχή που συνέβη η τραγωδία, υπήρχε πυκνή ομίχλη, ενώ πολλοί αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για εξαιρετικά περιορισμένη ορατότητα και για πολύ χαμηλή πτήση του ελικοπτέρου.
Ο Kobe Bryant ήταν από τους πιο αναγνωρίσιμους και πιο δημοφιλείς αθλητές στον κόσμο.
Αγωνίστηκε για 20 χρόνια με τους Los Angeles Lakers και στέφθηκε δύο φορές χρυσός ολυμπιονίκης με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ και πέντε φορές πρωταθλητής του NBA ενώ έχαιρε τεράστιου σεβασμού στα γήπεδα.
Σημειώνεται πως ο Bryant προτιμούσε να μετακινείται συχνά με το ελικόπτερο του προκειμένου να αποφεύγει την κίνηση στους δρόμους του Λος Άντζελες.
Η είδηση του θανάτου του Kobe Bryant είναι πρώτο θέμα στα περισσότερα ΜΜΕ παγκοσμίως ενώ χαρακτηριστικά είναι τα πρωτοσέλιδα στις αθλητικές εφημερίδες.

Image
Image
Image
Image
Image
L'apertura de La Gazzetta dello Sport: Ringhio riapre tutto

 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης