Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό δύο εβδομάδων ο χρυσός λόγω Κίνας - Στο +0,51% και τα 1.577,15 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε υψηλό δύο εβδομάδων ο χρυσός λόγω Κίνας - Στο +0,51% και τα 1.577,15 δολ. ανά ουγγιά
Η εξάπλωση του κοροναϊού από την Κίνα οδήγησε αρκετούς επενδυτές στην ασφάλεια του χρυσού
Άνοδο σημείωσε σήμερα Δευτέρα (27/1) ο χρυσός, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων, καθώς οι ανησυχίες για τον κοροναϊό στην Κίνα έχουν στρέψει τους επενδυτές στο «ασφαλές καταφύγιο» του πολύτιμου μετάλλου.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Φεβρουαρίου 2020 ενισχύθηκε +0,51% για να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 1.579,85 δολαρίων, με τους επενδυτές να στρέφονται εκ νέου, αν και όχι με μεγάλη ορμή, στο επενδυτικό καταφύγιο του κίτρινου μετάλλου
Image
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, η πορεία του οποίου είναι συνήθως αντιστρόφως ανάλογη από αυτή του πολύτιμου μετάλλου, καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,02% στια 97,63 μονάδες.
«Οι επενδυτές προσέχουν για τον νέο κίνδυνο που εισέρχεται στις αγορές και απομακρύνονται από τις χρηματιστηριακές αγορές, γεγονός που αποτελεί την αιτία για την άνοδο του χρυσού», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της AxiCorp, Stephen Innes, προσθέτοντας ότι «ο ιός θα πλήξει την κινεζική οικονομία σε κάποιο βαθμό».
Από την πλευρά του, ο αναλυτής αγορών της OANDA, Jeffrey Halley, εκτιμά ότι «από θέμα αντίστασης, το επόμενο επίπεδο που πρέπει να προσέξουμε είναι τα 1.600 δολ. ανά ουγγιά».
Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της εβδομάδας την πρώτη συνεδρίαση της Federal Reserve για το 2020, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η τράπεζα θα να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.
Αντίθετα από τον χρυσό, πτωτικά κινήθηκαν τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, με τον άργυρο να υποχωρεί -0,13% στα 18,09 δολάρια.
Πτώση -2,09% για την πλατίνα στα 989,50 δολάρια, ενώ σε πραγματικά ελεύθερη πτώση -η οποία αποδίδεται από τους αναλυτές στην κατοχύρωση κερδών μετά τα συνεχή ιστορικά υψηλά- για το παλλάδιο, το οποίο «βούλιαξε» κατά -6,10% στα 2.174 δολάρια η ουγγιά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης