Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφγανιστάν: Θρίλερ με τη συντριβή αεροσκάφους - Πιθανότατα στρατιωτικό και όχι πολιτικό

Αφγανιστάν: Θρίλερ με τη συντριβή αεροσκάφους - Πιθανότατα στρατιωτικό και όχι πολιτικό
Αεροπορική τραγωδία στο Αφγανιστάν
(upd) Σε θρίλερ εξελίσσεται η πτώση αεροσκάφους στην επαρχία Γάζνι του κεντρικού Αφγανιστάν, καθώς οι πληροφορίες παραμένουν συγκεχυμένες.
Αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για αεροσκάφος της κρατικής αφγανικής αεροπορικής εταιρείας Ariana, ωστόσο η αεροπορική διέψευσε ότι πρόκειται για δικό της αεροσκάφος.
Ο αριθμός των θυμάτων παραμένει αδιευκρίνιστος, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος στο Reuters.
Όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας του Αφγανιστάν, αφγανικό αεροπλάνο συνετρίβη σήμερα στο ανατολικό τμήμα της χώρας, στην επαρχία Γκάζνι, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για εμπορική πτήση.
Η αφγανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (ACAA) ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «δεν έχει καταγραφεί η συντριβή κανενός πολιτικού αεροσκάφους».
Το αεροσκάφος συνετρίβη «περίπου στις 13:00 τοπική ώρα (10:30 ώρα Ελλάδας)», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της επαρχίας Γκάζνι, ο Άχμαντ Χαν Σιράτα, διευκρινίζοντας ότι «η περιοχή δεν είναι ασφαλής» εξαιτίας της παρουσίας ανταρτών.
Το δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή Ντεχ Γιάκ, ανατολικά της πόλης Γκάζνι.
Με εξαίρεση τις πόλεις, η επαρχία αυτή ελέγχεται από τους Ταλιμπάν κάτι που περιπλέκει ιδιαίτερα την αποστολή σωστικών συνεργείων και ερευνητών.
Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ δήλωσε ότι οι αντάρτες «αναζητούν πληροφορίες» για το δυστύχημα.
Η Arian Afghan Airlines (AAN), που περιλαμβάνεται στον μαύρο κατάλογο με τις αεροπορικές εταιρείες στις οποίες απαγορεύεται να πετούν στον εναέριο χώρο της ΕΕ, συχνά δανείζει τα αεροσκάφη της στον αφγανικό στρατό για τη μεταφορά στρατιωτών.
Εκτός από την ΑΑΝ το Αφγανιστάν διαθέτει μία ακόμη αεροπορική εταιρεία, την ιδιωτική Kam Air, η οποία επίσης περιλαμβάνεται στον μαύρο κατάλογο της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης