Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Η Fitch εξέπληξε με την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας

tags :
Morgan Stanley: Η Fitch εξέπληξε με την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας
Η Ελλάδα απέχει τώρα μόνο δύο βαθμίδες από την κατάταξη του επενδυτικού βαθμού
Μια θετική έκπληξη επιφύλαξε ο οίκος αξιολόγησης Fitch για την Ελλάδα, με την αναβάθμισή της σε BB, αναφέρει σε έκτακτο σημείωμά της η Morgan Stanley.
Ειδικότερα, στη σημερινή, 27 Ιανουαρίου 2020, 3σέλιδη ανάλυσή της με τίτλο Greece: Two Notches to Go (Ελλάδα: Δύο βαθμίδες ακόμη), που σας παρουσιάζει το bankingnews.gr, η Morgan Stanley, τονίζει ότι η Ελλάδα απέχει τώρα μόνο δύο βαθμίδες από την κατάταξη του επενδυτικού βαθμού από τουλάχιστον έναν από τους τέσσερις οίκους αξιολόγησης που η ΕΚΤ χρησιμοποιεί για να αξιολογεί την επιλεξιμότητα για αγορές περιουσιακών στοιχείων.
Image
Κατά την άποψη της Morgan Stanley, η αναβάθμιση προσθέτει περαιτέρω αποδεικτικά στοιχεία ότι η αξιολόγηση της Ελλάδας είναι θετική.
Η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους βελτιώνεται σταδιακά και η οικονομική ανάκαμψη φαίνεται να κερδίζει δυναμική.
Τονίζει, δε, ότι παραμένει θετική για τον οικονομικό κύκλο και πιστεύει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και τις συνετές δημοσιονομικές πολιτικές.
Όλα αυτά, θα οδηγήσουν σε περαιτέρω αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας, αναφέρει η Morgan Stanley.
Για τις αγορές, η πιθανότητα της Ελλάδας να ανακτήσει την αξιολόγηση του επενδυτικού βαθμού, η οποία μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου, πιθανόν να είναι ένα επίκεντρο φέτος.
Ωστόσο, οι επενδυτές θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2ο τρίμηνο του έτους προκειμένου οι οίκοι αξιολόγησης να δημοσιοποιήσουν κάποια έκθεση.
Τόσο η S&P όσο και η DBRS διατηρούν την ελληνική αξιολόγηση μία βαθμίδα κάτω από το Fitch, αλλά έχουν και τις προοπτικές αξιολόγησης «θετικές», σηματοδοτώντας έτσι μια ισχυρή πιθανότητα θετικής αξιολόγησης βραχυπρόθεσμα.
Και οι δύο έχουν την επόμενη ανασκόπηση στις 24 Απριλίου.
Η βαθμολογία από τη Moody's για την Ελλάδα είναι η χαμηλότερη, ενώ η επόμενη αναθεώρηση θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαΐου.
Η Fitch, η οποία δίνει πλέον την υψηλότερη βαθμολογία, θα επαναξιολογήσει πάλι στα τέλη Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης