Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

O κοροναϊός απειλεί και τις τιμές του πετρελαίου - Θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για λίγους μήνες

tags :
O κοροναϊός απειλεί και τις τιμές του πετρελαίου - Θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για λίγους μήνες
Σημαντικές απώλειες για τις τιμές του πετρελαίου καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την εξάπλωση του κοροναϊού 
Σε χαμηλά πολλών μηνών έχουν υποχωρήσει σήμερα (27/1/2020) οι τιμές του πετρελαίου, με τους επενδυτές να ανησυχούν για την εξάπλωση του κοροναϊού.
Το Brent βρίσκεται στα 58,55 δολ. με απώλειες 3,5% ενώ το WTI βρίσκεται στα 52,25 δολ. με απώλειες 3,6%.
Σημειώνεται και οι δύο δείκτες έχουν υποχωρήσει σε χαμηλά που δεν έχουν σημειωθεί ξανά από τις αρχές Οκτωβρίου, καθώς οι traders του πετρελαίου παρακολουθούν στενά τη μετάδοση του κοροναϊού.
Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Abdulaziz bin Salman, εμφανίστηκε σίγουρος ότι η επιδημία θα περιοριστεί.
Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους επενδυτές, ο Abdulaziz ανέφερε ότι οι αγορές επηρεάζονται κυρίως από ψυχολογικούς παράγοντες και οι εξαιρετικά αρνητικές προσδοκίες της αγοράς που υιοθετήθηκαν από κάποιους επενδυτές έχουν περιορισμένη επίδραση στην παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο.
Από την πλευρά του, ο Tamas Varga από τη PVM Oil Associates δήλωσε ότι σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις η αγορά ανέμενε ότι το κατώτατο σημείο για την τιμή του πετρελαίου θα ήταν τα 60 δολ..
Αλλά η κινεζική επιδημία μας διέψευσε αυτές τις προσδοκίες και πλέον εάν η μετάδοση του κοροναϊού δεν περιοριστεί, αναμένεται περισσότερη αδυναμία στην αγορά.
«Οι τιμές αναμένεται να σταθεροποιηθούν και να κινηθούν υψηλότερα στην περίπτωση που ο ΟΠΕΚ μειώσει την παραγωγή του στα 29 εκατ. βαρέλια την ημέρα.
Μέχρι τότε οι "αρκούδες" (σσ. bears) θα κάνουν πάρει στο παράδεισο και οι "ταύροι" (σσ. bulls) θα καίγονται στην κόλαση» επισημαίνει ο Varga.
Πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος της ADNOC Distribution, John Carey, εκτιμά ότι οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για λίγους μήνες, όπως συνέβη μετά την εξάπλωση του ιού SARS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης