Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Έχουν κάθε λόγο οι Έλληνες να είναι ανήσυχοι σε ότι αφορά την Τουρκία – Να μην εθελοτυφλούμε

Παπαδημούλης: Έχουν κάθε λόγο οι Έλληνες να είναι ανήσυχοι σε ότι αφορά την Τουρκία – Να μην εθελοτυφλούμε
Ο χρόνος δεν δουλεύει υπέρ μας, πρέπει να είμαστε δραστήριοι και ρεαλιστές υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Τη θέση ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν όσον αφορά τις σχέσεις με την Τουρκία διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να εθελοτυφλούμε.
«Οι πολίτες στην Ελλάδα έχουν κάθε λόγο να είναι ανήσυχοι σε ό,τι αφορά στην Τουρκία.
Πρέπει, επομένως, να μην εθελοτυφλούμε και να μην παραμυθιαζόμαστε, αλλά να επιδιώκουμε τη μετατροπή της εθνικής ομοψυχίας και σύγκλισης ανάμεσα σε Τσίπρα-Μητσοτάκη-Γεννηματά σε μια αποτελεσματική, δραστήρια και ενεργητική εξωτερική πολιτική, που να στοχεύει στο χτίσιμο συμμαχιών και ερεισμάτων.
Στην προοπτική αυτής της δραστηριότητας πρέπει να υπάρχει η Χάγη και το συνυποσχετικό κι όχι μόνο λόγια.
Είναι ένας δρόμος δύσκολος, αλλά είναι ο καλύτερος για τα εθνικά μας συμφέροντα, έναντι μιας πολεμικής εμπλοκής.
Στην Ελλάδα υπήρχε για χρόνια, από πολλές κυβερνήσεις, το δόγμα της ακινησίας, τύπου «άσε, να περιμένουμε στο μέλλον για καλύτερες λύσεις, όπως έγινε με το Κυπριακό και στα ελληνοτουρκικά, με την επίκληση της υπαρκτής δυσκολίας.
Ο χρόνος δεν δουλεύει υπέρ μας.
Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε δραστήριοι, ρεαλιστές και χωρίς αυταπάτες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, την ίδια ώρα που ασκεί έντονη αντιπολίτευση στα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα, εξαιρεί από την αντιπολιτευτική του ατζέντα τα ελληνοτουρκικά, στα οποία έχουμε υποχρέωση να δημιουργήσουμε ένα αρραγές μέτωπο» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Παπαδημούλης, αναφέροντας πως είναι λάθος να εκπέμπει η Ελλάδα το σήμα του προβλέψιμου και δεδομένου συμμάχου
«Η μη πρόσκληση της Ελλάδας στο Βερολίνο ήταν πλήγμα για τα εθνικά μας συμφέροντα.
Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι στην εξωτερική πολιτική δεν υπάρχουν μόνιμοι φίλοι κι αντίπαλοι, υπάρχουν συμφέροντα.
Είναι λάθος επομένως να εκπέμπει η Ελλάδα το σήμα του προβλέψιμου και δεδομένου συμμάχου.
Θεωρώ ως «μη υπεύθυνες» τις δηλώσεις του τύπου «καλύτερα που δεν μας κάλεσαν, δεν έγινε και τίποτα» που ακούστηκαν από τη ΝΔ.
Πρέπει να πάρουμε εμείς πρωτοβουλία, γιατί αν περιμένουμε ότι οι ξένοι θα εργαστούν για τα δικά μας συμφέροντα ή θα μας στηρίξουν σε περίπτωση θερμού επεισοδίου είμαστε γελασμένοι» υποστήριξε ο κ.Παπαδημούλης.
Όπως είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας δεν πρόκειται να κάνει στα ελληνοτουρκικά αυτά που έκαναν η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης στο Μακεδονικό και στη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Αυτή την άθλια, μικροκομματική, ψηφοθηρική αντιπολίτευση - παρά τα όσα τραβήξαμε - εμείς δεν θα την κάνουμε.
Όπως είπε κι ο Τσίπρας, «εγώ δεν θα γίνω Μητσοτάκης στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής».
Χαίρομαι που ο Μητσοτάκης με τον Δένδια, αφού κατακορόιδεψαν τον κόσμο, έχουν σηκώσει τώρα τη σημαία της αυστηρής εφαρμογής της Συμφωνίας, την οποία θα τιμήσουν και θα τηρήσουν, συνδράμοντας την προσπάθεια που κάνουμε όλοι οι Έλληνες ευρωβουλευτές για να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις και για τη Β. Μακεδονία» είπε ο κ.Παπαδημούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης