Πότε θα γίνει η συναλλαγή για την πώληση της Forthnet στον όμιλο Μαρινάκη

Πότε θα γίνει η συναλλαγή για την πώληση της Forthnet στον όμιλο Μαρινάκη
Η Alter Ego αναμένεται να αποκτήσει ποσοστό χαμηλότερο της καταστατικής μειοψηφίας
Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η πώληση της Forthnet από τις πιστώτριες τράπεζες στην Alter Ego του Ε. Μαρινάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες αυτές τις ημέρες γίνεται ανταλλαγή του draft της συμφωνίας, με την σχετική διαδικασία να ολοκληρώνεται την ερχόμενη εβδομάδα με λίγες μέρες καθυστέρηση από τις 31 Ιανουαρίου που είχε αρχικώς διαρρεύσει.
Η Alter Ego αναμένεται να αποκτήσει ποσοστό χαμηλότερο της καταστατικής μειοψηφίας, ώστε να μη χρειαστεί να καταθέσει δημόσια πρόταση για την απόκτηση των μετοχών που κατέχουν οι υπόλοιποι μέτοχοι της εταιρείας τηλεπικοινωνιών.
Η συμφωνία που θα υπογραφεί θα πρέπει στη συνέχεια να εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, γι’ αυτό και δεν πρόκειται να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή.
Με την απόκτηση της Forthnet ο Β. Μαρινάκης καθίσταται ηγέτης στις τηλεπικοινωνίες, στην συνδρομητική τηλεόραση αλλά και στην κινητή τηλεφωνία.
Ήδη η Nova, το συνδρομητικό κανάλι του Ομίλου έχει στις τάξεις της τις τρεις από τις τέσσερις ομάδες που αποτελούν το λεγόμενο «Big 4», δηλαδή ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, όπως και την ΑΕΛ, τον Αστέρα Τρίπολης, τον Πανιώνιο και τον Βόλο.
Δηλαδή, τις μισές ομάδες από τις 14 της Super League 1.
Kαι δεν είναι μόνο αυτό.
Με την απόκτηση της Forthnet βάζει «πόδι» και στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας, ένα project που τρέχει στην παρούσα φάση σε συνεργασία με την Vodafone.
Η είσοδος της εταιρείας στην κινητή αναμένεται μέχρι το Μάρτιο του 2020 καθώς στην παρούσα φάση αναπτύσσει ένα νέο πολύ σημαντικό πεδίο δραστηριότητας και θα παρέχει πλέον και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας με ανταγωνιστικά τιμολόγια προσφέροντας παράλληλα ακόμη περισσότερη οικονομία στο σύνολο των δαπανών του οικογενειακού προϋπολογισμού.
Η πρόθεση της Forthnet είναι να απευθυνθεί καταρχάς στο ευρύ πελατολόγιο τους που καλύπτει το 16% της αγοράς (650.000 νοικοκυριά) και περισσότερες από 40.000 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και κάποιες από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ελένη Μπότα

BREAKING NEWS