Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για το πετρέλαιο μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών - Στο +0,36% και τα 58,79 δολ. το Brent

Κέρδη για το πετρέλαιο μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών - Στο +0,36% και τα 58,79 δολ. το Brent
Το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο της τάξης του +0,66%
(upd) Κέρδη σημείωσε σήμερα Τρίτη (28/1) το πετρέλαιο, μετά τις απώλειες που σημείωσε κατά τις προηγούμενες ημέρες, οι οποίες οδήγησαν την τιμή του στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2020 για το Brent ενισχύθηκε 0,36% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 58,79 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει κατά την προηγούμενη συνεδρίαση στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 8 Οκτωβρίου του 2019, και συγκεκριμένα στα 57,74 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2020 για το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο της τάξεως του +0,66% στα 53,49 δολ. ανά βαρέλι, ενώ χθες είχε βρεθεί στα 52,16 δολ. ανά βαρέλι, τα οποία αποτελούν τη χαμηλότερη τιμή από τα τέλη Οκτωβρίου.
Image
Για το σύνολο του Ιανουαρίου, η τιμή του αμερικανικού αργού έχει υποχωρήσει κατά σχεδόν -12%, ενώ οι αντίστοιχες απώλειες για το Brent διαμορφώθηκαν στο -10%, οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη μηνιαία απώλεια από τον Μάιο.
Νωρίτερα, η Barclays προχώρησε σε επί τα χείρω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τις τιμές του πετρελαίου το 2020, προβλέποντας ότι η τιμή του Brent θα διαμορφωθεί στα 62 δολ. ανά βαρέλι, έναντι 64 δολ. ανά βαρέλι προηγουμένως, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού αναμένεται να διαμορφωθεί στα 57 δολ. ανά βαρέλι, έναντι 59 δολ. ανά βαρέλι προηγουμένως.
Οι αναλυτές της τράπεζας αναμένουν ότι οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ θα λάβουν περαιτέρω δράσεις για την εξισορρόπηση της αγοράς ενέργειας κατά τη συνάντηση του Μαρτίου, εάν η αύξηση της ζήτησης είναι μικρότερη των εκτιμήσεων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης