Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Το ράλι στα ελληνικά ομόλογα θα συνεχιστεί - Στα ιταλικά όμως όχι

Capital Economics: Το ράλι στα ελληνικά ομόλογα θα συνεχιστεί - Στα ιταλικά όμως όχι
Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων σε Ιταλία και Ελλάδα έχουν υποχωρήσει σημαντικά, ωστόσο οι αναλυτές εκτιμούν ότι η τάση θα συνεχιστεί μόνο στα ελληνικά ομόλογα
Συνέχεια στο ράλι των ελληνικών ομολόγων και στην πτώση των αποδόσεων βλέπουν οι αναλυτές της Capital Economics, τάση η οποία ωστόσο δεν αναμένεται να διατηρηθεί στα ομόλογα της Ιταλίας.
Τις τελευταίες ημέρες οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων σε Ιταλία και Ελλάδα έχουν υποχωρήσει σημαντικά, ωστόσο οι αναλυτές εκτιμούν ότι η τάση θα συνεχιστεί μόνο στα ελληνικά ομόλογα.
Οι αποδόσεις στην Ιταλία αναμένεται να κλείσουν το 2020 ελαφρώς υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα.
Παρά την ανησυχία που επικρατεί στις αγορές διεθνώς, λόγω της επιδημίας του κοροναϊού, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, υποχώρησε τη Δευτέρα πάνω από 10 μονάδες βάσης και του ιταλικού πάνω από 20 μ.β.

Image

Στην Ιταλία, η υποχώρηση των αποδόσεων αντανακλά την αποκλιμάκωση του ρίσκου για πιθανή κατάρρευση της κυβέρνησης Conte, μετά την ήττα της κεντροδεξιάς συμμαχίας υπό τον Matteo Salvini, στις περιφερειακές εκλογές της Εμίλια Ρομάνα.
Όσον αφορά τα ελληνικά ομόλογα, ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας σε BB με θετικές προοπτικές, από ΒΒ- και αρνητικό outlook, λόγω της βελτίωσης της βιωσιμότητας του χρέους.
Επί του παρόντος, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας, διαμορφώνεται 15 μονάδες βάσης χαμηλότερα, έναντι της αντίστοιχης απόδοσης στο 10ετές ελληνικό ομόλογο.
Ωστόσο, οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων θα εξακολουθήσουν να υποχωρούν, σε αντίθεση με των ιταλικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης