Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιορδανία: Ένα παλαιστινιακό κράτος επί τη βάσει των συνόρων του 1967 είναι «ο μόνος δρόμος» προς την ειρήνη

tags :
Ιορδανία: Ένα παλαιστινιακό κράτος επί τη βάσει των συνόρων του 1967 είναι «ο μόνος δρόμος» προς την ειρήνη
Ο ΥΠΕΞ της Ιορδανίας δήλωσε ότι ο μόνος δρόμος για συνολική και διαρκή ειρήνη στη Μέση Ανατολή είναι η εγκαθίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους επί τη βάση των συνόρων του 1967
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας A. Safadi δήλωσε σήμερα (28/1) ότι ο μόνος δρόμος για συνολική και διαρκή ειρήνη στη Μέση Ανατολή είναι η εγκαθίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους επί τη βάση των συνόρων του 1967 και με την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσά του.
"Η Ιορδανία υποστηρίζει κάθε αληθινή προσπάθεια που στοχεύει στην επίτευξη δίκαιης και συνολικής ειρήνης την οποία οι πολίτες θα δεχτούν", δήλωσε ο Safadi σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την παρουσίαση του ειρηνευτικού σχεδίου της κυβέρνησης Trump στην Ουάσινγκτον.
Ο Safadi κάλεσε να διεξαχθούν σοβαρές και απευθείας διαπραγματεύσεις που θα επιλύσουν όλα τα θέματα του τελικού καθεστώτος, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των ιορδανικών συμφερόντων, και προειδοποίησε για τις "επικίνδυνες συνέπειες μονομερών ισραηλινών μέτρων... που αποσκοπούν στην επιβολή νέας πραγματικότητας επί του εδάφους".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης