Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Προς 11.415 ευρώ το τ.μ. βγάζουν στο σφυρί ακίνητα του εφοπλιστή Μ. Γουλανδρή

tags :
Προς 11.415 ευρώ το τ.μ. βγάζουν στο σφυρί ακίνητα του εφοπλιστή Μ. Γουλανδρή
Το ρίσκο του επισπεύδοντος να κηρυχτεί άγονος ο πλειστηριασμός
Σε υψηλότερη τιμή κατά 14,15% από την τρέχουσα της αγοράς ακινήτων βγάζουν στο σφυρί τέσσερα διαμερίσματα συνολικής επιφάνειας 1.360,04 τετραγωνικών μέτρων με την αξία ανά τετραγωνικό μέτρο να διαμορφώνεται στο αστρονομικό ποσό των 11.415 ευρώ.
Πρόκειται για αποτίμηση με γερή δόση προσδοκίας καθώς το ίδιο ακίνητο μπορεί να το βρει κάποιος σε χαμηλότερη τιμή
Υπερ τιμημένα θεωρούνται από εκτιμητές τα διαμερίσματα  που να σημειωθεί  βρίσκονται στην πολυκατοικία επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου Β΄ στον αριθμό 1.
Πρόκειται για έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας που δεν φτάνει σε αξία το δρόμο της Ηρώδου Αττικού που αποτιμάται ως ο πιο ακριβός δρόμος αφού  η αντικειμενική του αξία με βάση την εφορία, διαμορφώνεται περίπου στις 7.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
Ιδιώτες εκτιμητές αποτιμούν την εμπορική αξία ανά τ.μ. στα 10.000 ευρώ επι της οδού Βασιλέως Γεωργίου αλλά ο επισπεύδων αναλαμβάνει το ρίσκο ο πλειστηριασμός να κηρυχτεί άγονος.  
Η αποτίμηση έγινε από την TUS THINK UP SOLUTIONS LTD για λογαριασμό της Intrum Hellas Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων.
Τα ακίνητα είναι ιδιοκτησίας του εφοπλιστή Μιχάλη Γουλανδρή και βγαίνουν στο σφυρί εξαιτίας χρεών προς την Τράπεζα Πειραιώς.
Η τιμή πρώτης προσφοράς για το 1ο ακίνητο ορίστηκε  σε 9.150.000 ευρώ και  αφορά  ακίνητο του γ΄ ορόφου συνολικής επιφάνειας 335,8 τ.μ. και ακίνητο του δ΄ ορόφου 334,27 τ.μ. τα οποία συνδέονται με εσωτερική σκάλα.
Για το 2⁰ ακίνητο συνολικής επιφανείας 390 τ.μ. μαζί με την αποθήκη 9 τετραγωνικών, η τιμή πρώτης προσφοράς καθορίστηκε στα 4.875.000 ευρώ.
Στην περίπτωση αυτή το ακίνητο του δευτέρου ορόφου κερδίζει σε αξία, καθώς το κόστος ανά  τ.μ. διαμορφώνεται σε 12.187 ευρώ.    
Το 3⁰ ακίνητο με επιφάνεια 133,67 τ.μ. η τιμή πρώτης προσφοράς είναι οι 735.000 ευρώ και το κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο πέφτει στα 5.498 ευρώ. και το 4⁰ ακίνητο των 166,30 απαιτείται το ποσό των 765.000 ευρώ ως τιμή πρώτης προσφοράς.
Στο ενδεχόμενο η επενδυτική ευκαιρία να αξιοποιηθεί από έναν αγοραστή για όλα τα προσφερόμενα ακίνητα θα καταβάλει το ποσό των  15.5250 000 ευρώ με το κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο να  διαμορφώνεται σε 11.415 ευρώ.
Το σημαντικό  είναι ότι υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για τα συγκεκριμένα ακίνητα αλλά κανένας δεν γνωρίζει εάν πατήσουν το ηλεκτρονικό σφυρί δίνοντας τιμές στις τιμές των πρώτων προσφορών όπως απαιτεί η διαδικασία.
Στο ενδεχόμενο να αποσυρθούν οι ενδιαφερόμενοι την τελευταία στιγμή και τα ακίνητα παραμένουν στον επισπεύδοντα για να τα αποκτήσει πρέπει να βάλει την αντίστοιχη αξία των ακινήτων και στη συνέχεια να συμψηφίσει με το χρέος του οφειλέτη.
Ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για σήμερα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας καθώς οι συμβολαιογράφοι ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους και επανήλθαν κανονικά στα  καθήκοντά τους από την περασμένη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου. 
Στο ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί ο πολλαπλός πλειστηριασμός και η Intrum Hellas διώξει τα ακίνητα στην τιμές που επιθυμεί θα αποτυπωθεί και στην πράξη η ανοδική τάση στην αγορά ακινήτων.  
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος  
ntheo@bankingnews.gr 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης