Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κυβέρνηση της ΝΔ ενώ στην οικονομία προσπαθεί πολύ με επιτυχία, σε 4 άλλους τομείς οι επιδόσεις είναι πολύ μέτριες

tags :
Η κυβέρνηση της ΝΔ ενώ στην οικονομία προσπαθεί πολύ με επιτυχία, σε 4 άλλους τομείς οι επιδόσεις είναι πολύ μέτριες
Και ενώ η οικονομία είναι το ισχυρό χαρτί της ΝΔ υπάρχουν 4 τομείς στους οποίους οι επιδόσεις είναι πολύ μέτριες
Η κυβέρνηση της ΝΔ ενώ στην οικονομία προσπαθεί να κάνει διαφορά ακόμη και με όρους εντυπώσεων όπως η έκδοση 15ετούς ομολόγου με επιτόκιο 1,91%, όμως σε κάθε περίπτωση λαμβάνει πρωτοβουλίες με θετικό πρόσημο.
Μπορεί να μην πάρει μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων αλλά θα πάρει τα κέρδη από τα ANFAs με στόχο την ανάπτυξη, μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές και ΑΕΠ πέριξ του 2,5% μπορεί να μην εντυπωσιάζει αλλά υπάρχει σταθερότητα στην πρόοδο της χώρας.
Άρα το δυνατό χαρτί της ΝΔ είναι η οικονομία, εκεί κυρίως ποντάρει για να διατηρεί την πολιτική της δυναμική και σε αυτό τον τομέα θα καθυστερήσει να έρθει η φθορά.
Και ενώ η οικονομία είναι το ισχυρό χαρτί της ΝΔ υπάρχουν 4 τομείς στους οποίους οι επιδόσεις είναι πολύ μέτριες
1)Μεταναστευτικό.
Οι λαθρομετανάστες απορυθμίζουν τον κοινωνικό ιστό, προκαλούν εντάσεις στις τοπικές κοινωνίες.
Τα νησιά του Αιγαίου Πελάγους έχουν καταλήξει να είναι αποθήκες στιβαζόμενων ανθρώπων που ούτε οι υποδομές είναι επαρκείς να φιλοξενηθούν, ούτε η διάθεση της κοινωνία να τους αποδεχθεί.
2)Ελληνοτουρκικά
Ο Erdogan ο τούρκος Πρόεδρος με θρασύτητα τρόπο αναφέρεται κατά της Ελλάδος και απαξιώνει τον έλληνα πρωθυπουργό.
Έχω ζητήσει από τον Μητσοτάκη να μην ασχολείται με την Τουρκία είπε ο Erdogan ο περιφερειακός μόνιμος παραβάτης σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο.
Η Τουρκία έχει παραβιάσει τις συμβάσεις του δικαίου της Θάλασσας κατ΄ επανάληψη αλλά ο Erdogan σκόπιμα παίρνει θέση σε όλα στην Λιβύη, εναντιώθηκε στο σχέδιο Trump για το Παλαιστινιακό κ.α.
Η Ελλάδα επιδίωξε συνεργασία με το Ισραήλ που πέραν από την εξυπηρέτηση των ενεργειακών συμφερόντων τους η Ελλάδα δεν έχει ουσιώδη οφέλη με τον Eastmed.
Στην Γαλλία που βρίσκεται ο Μητσοτάκης θα συναντήσει τον Macron τον Γάλλο Πρόεδρο ο οποίος ούτε δημοφιλής είναι και σχεδόν καθημερινά οι απεργιακές κινητοποιήσεις αποδεικνύουν τα λάθη της πολιτικής του.
Ο Macron δεν μπορεί να εξελιχθεί σε ισχυρό διεθνή παίκτη στην διπλωματική σκακιέρα γιατί είναι αδύναμος στο εσωτερικό, η πλειοψηφία της Γαλλικής κοινωνίας τον αντιπαθεί.
Η σύγκρουση πυροσβεστών με την αστυνομία είναι μέρος της καθημερινής εικόνας στην Γαλλία μαζί με τα κίτρινα γιλέκα.
Οι γάλλοι ούτε επενδύσεις μπορούν να υποσχεθούν – ήρθαν στην Ελλάδα και έφυγαν με 18 δισεκ. ζημίες – ούτε αποτελούν ισχυρό πόλο εξουσίας.
Μόνο προσωρινές λύσεις περιφερειακού τύπου μπορούν να προσφέρουν οι γάλλοι και εφόσον διακυβεύονται τα συμφέροντα τους.
Οι συμμαχίες της Ελλάδος με εξαίρεση τις ΗΠΑ που εκ των πραγμάτων είναι ισχυρότερη δύναμη, τελούν υπό δοκιμασία.
Όμως σε μια στιγμή έντασης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας δεν είναι βέβαιο ότι οι αμερικανοί θα πάρουν το μέρος της Ελλάδος.
3)Μια υπόθεση που όλοι ξέχασαν, παρ΄ ότι έγιναν τα περισσότερα συλλαλητήρια στην ιστορία.
Το Μακεδονικό, τους σκοπιανούς και την FYROM που τώρα ονομάζεται Βόρεια Μακεδονία.
Η ΝΔ δήλωνε ότι θα πολεμήσει την συμφωνία των Πρεσπών και μετά δήλωσε ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η συμφωνία των Πρεσπών.
4)Η δοκιμασία για την κυβέρνηση στον αθλητισμό θα δείξει εάν εξυπηρετεί συμφέροντα ή εάν ποδηγετείτε από συμφέροντα ή απλά εφαρμόζει τον νόμο όπως θα πρέπει να κάνει κάθε κυβέρνηση.

H κυβέρνηση της ΝΔ απολαμβάνει μεγάλη κοινωνική αποδοχή απέναντι σε ένα ρημαγμένο και ανήμπορο στα όρια της αποτυχίας ΣΥΡΙΖΑ.
Όμως η φθορά πολύ γρήγορα μπορεί να έρθει και η κοινωνία γρήγορα να ξεχάσει τους χειρότερους αριστερούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης