Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Αμετάβλητος παρέμεινε ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος για τον Ιανουάριο 2020, στις 39,1 μονάδες

Ιαπωνία: Αμετάβλητος παρέμεινε ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος για τον Ιανουάριο 2020, στις 39,1 μονάδες
Τα στοιχεία για τον δείκτη καταναλωτικού κλίματος αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Αμετάβλητο παρέμεινε το καταναλωτικό κλίμα στην Ιαπωνία τον Ιανουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (29/1) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος της Υπηρεσίας παρέμεινε αμετάβλητος σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2019, στις 39,1 μονάδες, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί άνοδος στις 39,5 μονάδες.
Ο υποδείκτης που σχετίζεται με την πρόθεση των καταναλωτών να προχωρήσουν σε αγορές διαρκών αγαθών αυξήθηκε στις 37 μονάδες, ενώ άνοδο σημείωσε και ο δείκτης που αφορά την απασχόληση, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 41,8 μονάδες.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που μετράει το συνολικό βιοτικό επίπεδο των καταναλωτών υποχώρησε στις 37,8 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο υποδείκτης αύξησης εισοδήματος σημείωσε πτώση στις 39,9 μονάδες.
Σημειώνεται ότι η έρευνα της Ιαπωνικής Στατιστικής Υπηρεσίας έλαβε χώρα στις 15 Ιανουαρίου, και σε αυτή συμμετείχαν συνολικά 8.400 νοικοκυριά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης