Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Σε καραντίνα στο Νησί των Χριστουγέννων, οι υπήκοοι που θα φύγουν από την Κίνα

Αυστραλία: Σε καραντίνα στο Νησί των Χριστουγέννων, οι υπήκοοι που θα φύγουν από την Κίνα
Οι αρχές υπολογίζουν σε 600 τον αριθμό των Αυστραλών στην κινέζικη επαρχία
Nα απομακρύνει τους υπηκόους της από την κινεζική επαρχία Χουμπέι λόγω του κορωνοϊού σκοπεύει η Αυστραλία και να τους μεταφέρει στο Νησί των Χριστουγέννων, ένα αυστραλιανό έδαφος στον Ινδικό Ωκεανό που υπό κανονικές συνθήκες υποδέχεται αιτούντες άσυλο, σύμφωνα με το σχέδιο που αποκαλύφθηκε σήμερα.
Ο αυστραλός πρωθυπουργός Scott Morrison εξήγησε πως οι Αυστραλοί που θεωρούνται «ευάλωτοι» και κυρίως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι, καθώς και τα πρόσωπα που έχουν περάσει από την κινεζική πόλη Ουχάν και την επαρχία Χουμπέι, θα έχουν προτεραιότητα στις προσπάθειες εκκένωσης, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Οι αρχές υπολογίζουν σε 600 τον αριθμό των Αυστραλών σε αυτή τη ζώνη, η οποία έχει αποκοπεί από τον κόσμο με έναν υγειονομικό κλοιό που έχει στόχο να συγκρατήσει τη διάδοση της επιδημίας.
Ο Μοrrison διευκρίνισε πως η Αυστραλία εργάζεται με τη Νέα Ζηλανδία για την εκκένωση αυτή και επιδιώκει επίσης να βοηθήσει τους πολίτες χωρών του Ειρηνικού, ωστόσο πρόσθεσε: «Η πρώτη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η ασφάλεια των Αυστραλών».
«Επιμένω στο γεγονός ότι το παράθυρο ευκαιρίας είναι στενό και ότι οφείλουμε να δράσουμε πολύ, πολύ γρήγορα για να εξασφαλίσουμε ότι μπορούμε να θέσουμε σε εφαρμογή αυτό το σχέδιο και αυτή την επιχείρηση», δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Καμπέρα.
Ο Μorrison διευκρίνισε πως τα πρόσωπα που θα απομακρυνθούν θα τεθούν σε καραντίνα στο Νησί των Χριστουγέννων, το οποίο είναι γνωστό επειδή φιλοξενεί ένα κέντρο κράτησης μεταναστών στο οποίο στέλνονται πολλοί παράτυποι μετανάστες που επιχειρούν να φθάσουν στην Αυστραλία δια θαλάσσης.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο στρατός θα βοηθήσει στην υποδοχή στο Νησί των Χριστουγέννων των Αυστραλών που θα απομακρυνθούν από τη Χουμπέι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης