Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πώς οι βραχυπρόθεσμες μισθώσεις θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στις τάσεις διακοπών του 2020

tags :
Πώς οι βραχυπρόθεσμες μισθώσεις θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στις τάσεις διακοπών του 2020
Τα βραχυπρόθεσμα καταλύματα θα διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο από ποτέ στα σχέδια διακοπών των ανθρώπων
Τις τάσεις των διακοπών του 2020, διαμορφώνουν τα βραχυπρόθεσμα καταλύματα. Αυτό αποκαλύπτει έρευνα της Βρετανικής Ένωσης Βραχυπρόθεσμων καταλυμάτων (STAA).
Μέχρι τα τέλη του περασμένου χρόνου 5,2 εκατομμύρια ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποίησαν διακοπές του είδους.
Για φέτος προβλέπεται ότι τα βραχυπρόθεσμα καταλύματα θα διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο από ποτέ στα σχέδια διακοπών των ανθρώπων, καθώς η οικονομία κοινής χρήσης προβλέπεται να αυξηθεί έως 30%.



Τρεις από τις βασικές τάσεις διακοπών σε βραχυπρόθεσμα καταλύματα για το 2020

Η άνοδος του “microliday”
Αυτά είναι διαλείμματα 3-4 ημερών που ταιριάζουν στους ταξιδιώτες που δεν έχουν χρόνο ή σε όσους αναζητούν αρκετές εμπειρίες το 2020.
Οι διαχειρίσιμες χρονικές περίοδοι ταιριάζουν επίσης σε βραχυπρόθεσμους οικοδεσπότες που ενοικιάζουν δικά τους σπίτια ή δωμάτια.



Αργά ταξίδια
Αυτό είναι όπου οι ταξιδιώτες ξοδεύουν περισσότερο από μία νύχτα σε έναν προορισμό, για να διερευνήσουν περισσότερο τους τόπους που μένουν.
Το αργό ταξίδι υπογραμμίζει ένα χαλαρό ρυθμό, ποιοτικά κεντρικό δρομολόγιο. Οι βραχυπρόθεσμοι οικοδεσπότες ήδη προωθούν τις τοπικές κοινότητες τους και μοιράζονται πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες και τις εμπειρίες στο κατώφλι τους.
Η Airbnb αναφέρει ότι το 85% των επισκεπτών του Ηνωμένου Βασιλείου επιθυμούν να “ζουν σαν ντόπιοι”.



Πολυτελή καταλύματα
Οι άνθρωποι μπορεί να μην αντέχουν οικονομικά το σπίτι των ονείρων τους, αλλά μπορούν να παραμείνουν σε ένα πολυτελές ακίνητο για ένα Σαββατοκύριακο.
Οι εταιρείες όπως το onefinestay και το UnderTheDoormat προσφέρουν πολυτελή ιδιοκτησίες σε πολλές πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου. Ιδανικά για μίνι-διαλείμματα όπου οικογένειες ή μια ομάδα φίλων μπορούν να απολαύσουν μια πολυτελή εμπειρία για μερικές νύχτες.
“Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η οικονομία κοινής χρήσης προβλέπεται να αναπτυχθεί, τονίζει ο Merilee Karr πρόεδρος της STAA. Τα καταλύματα του είδους ταιριάζουν ιδανικά στις τάσεις διακοπών για το 2020.
Πλατφόρμες όπως το Airbnb και το HomeAway καθιστούν πολύ πιο εύκολο για τους καταναλωτές να επιλέξουν το είδος καταλύματος που ταιριάζει στον τρόπο ζωής τους και τις προτιμήσεις των διακοπών”.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης