Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

'Ερχεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα ΚΤΕΛ Αθήνας και Θεσσαλονίκης

tags :
'Ερχεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα ΚΤΕΛ Αθήνας και Θεσσαλονίκης
Στο ν/σ προσδιορίζεται ο χρόνος ανάθεσης συγκοινωνιακού έργου στα ΚΤΕΛ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Την υποχρέωση των εταιρειών ΚΤΕΛ Αττικής και Θεσσαλονίκης να εγκαταστήσουν συστήματα τηλεματικής και ηλεκτρονικού εισιτηρίου, τα οποία θα πρέπει να είναι συμβατά με τα αντίστοιχα συστήματα του ΟΑΣΑ και του ΟΣΕΘ, προβλέπει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών για την αδειοδότηση υδατοδρομίων.
Να σημειωθεί ότι στην Αττική λειτουργεί ήδη σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την ανάδειξη αναδόχου τόσο στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, όσο και στο μετρό το οποίο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία έως το τέλος του 2023.
Παράλληλα στο ίδιο νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα υπεκμίσθωσης μέρους των ανατιθέμενων συγκοινωνιακών υπηρεσιών και σε άλλα ΚΤΕΛ περιφερειακών ενοτήτων, σε περίπτωση αδυναμίας ανταπόκρισης του οικείου ΚΤΕΛ.
Η υπεκμίσθωση θα γίνεται με συμβάσεις μεταξύ των αναδόχων, δηλαδή των ΚΤΕΛ της περιοχής ευθύνης του ΟΑΣΑ και του ΟΣΕΘ και άλλων ΚΤΕΛ περιφερειακών ενοτήτων. Οι αναθέσεις θα γίνονται μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ του ΟΑΣΑ και του ΟΣΕΘ και των υποψήφιων παρόχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης