Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Creta Farms: Οι παραλείψεις δικηγόρων και η… 29η Φεβρουαρίου απειλούν τη διάσωση

tags :
Creta Farms: Οι παραλείψεις δικηγόρων και η… 29η Φεβρουαρίου απειλούν τη διάσωση
Ολόκληρη η απόφαση επί της αίτησης προστασίας από τους πιστωτές και τα … κενά της
Μάχη με το χρόνο αλλά και τις παραλείψεις των δικηγόρων της θα πρέπει να δοθεί για την Creta Farms προκειμένου να σωθεί η … παρτίδα διάσωσης της εταιρίας.
Ειδικότερα η εταιρία πρώτον θα πρέπει να έχει καταθέσει στο δικαστήριο την συμφωνία συνδιαλλαγής πριν την 29η Φεβρουαρίου καθώς τη συγκεκριμένη ημερομηνία λήγει η προθεσμία που προβλέπεται από τη νομοθεσία ως χρόνος ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης ( τετράμηνο)  και το οποίο δεν μπορεί να παραταθεί. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα αν εκπνεύσει το τετράμηνο να υπάρχει κίνδυνος άτακτης χρεοκοπίας καθώς η εταιρία θα είναι ακάλυπτη από τους πιστωτές.
Η Creta Farms σημειωτέον,  δεν ανακοίνωσε στο ΧΑ το χρονικό σημείο λήξης της προστασίας από τους πιστωτές το οποίο αναφέρεται και αιτιολογείται στην απόφαση του Πρωτοδικείου Ρεθύμνης που δημοσιεύει σήμερα ολόκληρη το bankingnews.
Όμως ακόμα και αν πιαστούν οι προθεσμίες υποβολής της συμφωνίας εξυγίανσης υπάρχει ένα ακόμα πιο σημαντικό πρόβλημα που θα πρέπει να ξεπεράσει η εταιρία.
Πρόκειται για την ασφαλιστική ενημερότητα καθώς στην αίτηση που υποβλήθηκε προς το πρωτοδικείο Ρεθύμνου για προστασία από τους πιστωτές δεν διατυπώθηκε τέτοιο αίτημα και συγκεκριμένα να μην μπορούν ληφθούν μέτρα διοικητικής ή φορολογικής φύσεως ιδίως δε το μέτρο της αναστολής χορήγησης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας  με την καταβολή ενός μικρού ποσοστού των νέων οφειλών.
Προκειμένου να υπερπηδηθεί το πρόβλημα η Creta Farms δίνει τη «μητέρα των μαχών» αύριο στο πρωτοδικείο Ρεθύμνου μέσω ασφαλιστικών μέτρων.
Το ερώτημα που τίθεται είναι τι θα γίνει αν τα ασφαλιστικά μέτρα απορριφθούν και η εταιρία δεν μπορεί να πάρει ενημερότητα. Και αυτό διότι τινάζεται στον αέρα η ενδιάμεση χρηματοδότηση πράγμα που δεν είναι βέβαιο ότι ο ενδιαφερόμενος επενδυτής θα προσπεράσει με ευκολία.
Σημειώνεται ότι παρά τις περί αντιθέτου διαρροές προς τα ΜΜΕ από την απόφαση του Πρωτοδικείου Ρεθύμνου επί της αίτησης προληπτικών μέτρων δεν προστατεύεται η Creta Farms ούτε από τη διακοπή ηλεκτροδότησης από την ΕΛΤΑ ενέργεια προς την οποία υπάρχουν οφειλές. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στα ασφαλιστικά μέτρα που θα εκδικαστούν την Παρασκευή (αύριο) γίνεται προσπάθεια να ληφθεί θετική απόφαση και για το συγκεκριμένο με τις πιθανότητες να μην είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Διαβάστε εδώ την απόφαση 12/2020 του Πρωτοδικείου Ρεθύμνου επί της αίτησης προστασίας από τους πιστωτές της Creta Farms

Νίκος Καρούτζος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης