Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποιος είναι ο προορισμός με την μεγαλύτερη δυναμική ανάπτυξης

tags :
Ποιος είναι ο προορισμός με την μεγαλύτερη δυναμική ανάπτυξης
Ο Δείκτης Δυναμικής Τουρισμού (TPI) της Global Data παρέχει μια εικόνα για το ποιες αναπτυγμένες και αναδυόμενες χώρες καταγράφουν φέτος την υψηλότερη τροχιά στην ανάπτυξη του τουρισμού
Η Ιαπωνία είναι ο παγκόσμιος προορισμός που δείχνει την μεγαλύτερη δυναμική ανάπτυξης, σύμφωνα με τον Δείκτη Δυναμικής Τουρισμού (TPI) της Global Data.
Ο δείκτης παρέχει μια εικόνα για το ποιες αναπτυγμένες και αναδυόμενες χώρες καταγράφουν φέτος την υψηλότερη τροχιά στην ανάπτυξη του τουρισμού.
Η Ιαπωνία οδηγεί την κατάταξη με βαθμολογία 72,6 μονάδες στις 100. Η χώρα θα επωφεληθεί από τη διοργάνωση εκδηλώσεων υψηλού προφίλ, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες φέτος και την βελτίωση της τουριστικής υποδομής της.
Στην κατάταξη ακολουθούν η Ισπανία, η Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της ελκυστικότητας, της ευκολίας και του επιχειρηματικού τους περιβάλλοντος.
Τα θέματα ασφάλειας και υγείας, καθώς και οι περιορισμένες επενδύσεις, εμποδίζουν την ανάπτυξη αρκετών ηπειρωτικών χωρών της Αφρικής, με την Κένυα και τη Νότια Αφρική.



“Η διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων, διασκέψεων και εκθέσεων οδηγεί σε αύξηση των επενδύσεων, βελτίωση της ταξιδιωτικής τουριστικής υποδομής και συνεπώς στην απόδοση περισσότερων εσόδων, επισημαίνει ο Johnatan Vandesquille, αναλυτής στην Global Data.
Η στρατηγική αυτή υιοθετήθηκε εδώ και καιρό από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) που έχουν επενδύσει σημαντικά στην προώθηση τους μέσω εκδηλώσεων. Τα ΗΑΕ βαθμολογήθηκαν με 58,1 μονάδες στον TPI, λόγω της συγκέντρωσης των προσφορών τους σε περιορισμένο αριθμό προορισμών. Η Σαουδική Αραβία με 41,1 μονάδες στον TPI φαίνεται να ακολουθεί το ίδιο παράδειγμα προώθησης μέσω εκδηλώσεων”.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης